خطای ۴۰۴ یکی از خطاهای رایج وردپرس است که نشان میدهد صفحه یا منبع مورد نظر در سرور قابل دسترسی نیست. این خطا معمولا به دلیل وجود مشکل در آدرس صفحه، حذف شدن صفحه، یا نام صفحه نادرست رخ میدهد. پس تا آخر این مقاله از آموزش وردپرس همراه سایت کافه وردپرس باشید.
خطای ۴۰۴ چیست؟
قبل از بررسی راه حل های رفع خطای ۴۰۴، مروری کوتاه بر این خطا و مواقع نمایش آن را خواهیم داشت. ارور ۴۰۴ یک کد اعتبار HTTP است و زمانی نشان داده می شود که سرور صفحه مورد نظر را پیدا نکند. این خطا می تواند توسط سرور نشان داده شود یا توسط طراح سایت با طراحی یک صفحه اختصاصی ۴۰۴.
از آنجا که طراحی صفحه ۴۰۴ و معرفی آن برای سئو سایت به عنوان یک ملاک مهم در گوگل در نظر گرفته می شود، باید توجه داشت که کاربران در سایت با خطای ۴۰۴ روبرو نشوند. بهتر است صفحاتی که حذف می شوند، به صفحات دیگر ریدایرکت شوند. در غیر این صورت، سایت ممکن است مورد جریمه گوگل قرار بگیرد و تاثیر منفی بر سئو سایت داشته باشد.
نمایش اخطار صفحه ۴۰۴ می تواند با عبارت های مختلفی صورت بگیرد، مانند:
- ۴۰۴ Error
- ۴۰۴ Not Found
- Error 404
- The Requested URL [URL] was not found on this server
- HTTP 404
- Error 404 Not Found
- ۴۰۴ File or Directory Not Found
- HTTP 404 Not Found
- ۴۰۴ Page Not Found
این اخطار می تواند در هر مرورگر و سیستم عاملی نشان داده شود.
چه عاملی باعث بروز ارور ۴۰۴ میگردد؟
در ارور ۴۰۴، مشکل از سمت کاربر عامل است که آدرس صفحه را به طور نادرست وارد میکند یا صفحه مورد نظر وجود ندارد. این خطا معمولاً زمانی رخ میدهد که کاربر درباره وجود یا نبود یک صفحه، اطلاعات کافی ندارد.
دلیل دیگری که باعث بروز خطای ۴۰۴ میشود، حذف صفحه است، اما مالک سایت اینکار را به درستی انجام نداده است و صفحات قدیمی را به صفحات جدید ریدایرکت نکرده است. وقتی کاربری روی لینکی کلیک میکند که به صفحهای اشاره کرده است که حذف شده است، با ارور ۴۰۴ مواجه میشود. بهتر است در این موارد، هرگاه صفحهای حذف میشود، آدرس صفحه مذکور به یک صفحه مرتبط دیگر ریدایرکت شود.
رفع خطای ۴۰۴
۱. برای رفع خطای ۴۰۴ در صفحه، ابتدا باید از مشکلی که باعث این خطا شده است، مطلع شوید. ممکن است صفحه اصلی حذف شده یا نام آن تغییر کرده باشد. بررسی کنید که آیا صفحه به طور دائم به یک آدرس جدید ریدایرکت شده است یا نه.
۲. اگر آدرس صفحه را نادرست وارد کرده اید، آن را بررسی کنید و به طور صحیح وارد کنید. از اشتباه تایپ در آدرس URL پرهیز کنید.
۳. در صورتی که طول آدرس صفحه بسیار طولانی است، ممکن است کاربران نتوانند آن را به راحتی تایپ کنند. در این صورت، سعی کنید آدرس را به یک شکل کوتاهتر و قابل توجه تر تنظیم کنید.
۴. برای رده بندی بهتر در موتورهای جستجو، سعی کنید کلمات کلیدی مناسب را برای آدرس استفاده کنید. این به کاربران کمک میکند تا به طور سریع تر صفحه را پیدا کنند.
۵. به کاربران بگویید که کش مرورگر خود را پاک کنند، زیرا بعضی از آدرس ها در کش ذخیره میشوند و صفحات قبلی را نشان میدهند. این مسئله ممکن است با پاکسازی کش مشکل حل شود.
سوالات متداول
ارور ۴۰۴ در چه زمانی اتفاق می افتد؟
خطای ۴۰۴ در زمانی اتفاق میافتد که کاربری به یک صفحه وب دسترسی میخواهد که در سرور موجود نیست.
برای رفع خطای ۴۰۴ چکار باید کرد؟
معمولاً زمانی که یک صفحه حذف می شود، این مشکل برطرف می شود. جهت رفع این مشکل، معمولاً از روش ریست صفحه استفاده می شود.
آیا ارور ۴۰۴ در سئو وب سایت تاثیر دارد؟
بله، در صورتی که صفحه مورد نظر شما دارای خطای ۴۰۴ شود، این مشکل می تواند به سئو سایت شما آسیب وارد کند. خطای ۴۰۴ نشانگر این است که صفحه مورد نظر پیدا نشد یا حذف شده است و ممکن است این صفحه در گوگل و سایر موتورهای جستجو فهرست نشود.