بررسی سرعت سایت با GTmetrix

بررسی سرعت سایت با GTmetrix

تایم مطالعه: ۵ دقیقه
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
فهرست مطالب

بررسی سرعت سایت یکی از مواردی است که باید حتما آن را انجام دهید. جی تی متریکس یکی از بهترین ابزارهای آنلاین برای بررسی سرعت سایت وردپرس می‌باشد که شما با استفاده از این ابزار می‌توانید سرعت سایت خود را تست کنید، چرا در حال حاضر سایت‌های وردپرس به‌خاطر فایل‌های تصویری بزرگ، کندی میزبانی وب، پلاگین‌های سنگین و … کند هستند. در این زمان تست سرعت سایت یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه کنید. در این مقاله یاد خواهید گرفت که چگونه از پلاگین GTmetrix استفاده کنید پس تا آخر این مقاله با کافه وردپرس همراه باشید.

جی تی متریک چیست؟

GTmetrix یک ابزار برای تست سرعت سایت است که شما هم می‌توانید سرعت سایت خود را با استفاده از این ابزار تحلیل و آنالیز کنید. سرعت سایت یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه کنید چرا که هم برای کاربران و هم برای گوگل این موضوع مهم است که سرعت سایت شما بالا باشد و صفحات سایت به‌سرعت باز شوند. این موضوع یکی از موارد مهم سئو هم است که جزو الگوریتم‌های گوگل است.

طبق یک مطالعه‌ای یک ثانیه تأخیر در سرعت سایت می‌تواند موجب ازدست‌دادن ۷% در نرخ تبدیل‌ها، ۱۱% بازدید صفحه کمتر و ۱۶% کاهش رضایت مشتری شود پس حتماً به‌سرعت سایت خود توجه ویژه‌ای داشته باشید و به بررسی سرعت سایت خود بپردازید. مواردی است که بتوانید به افزایش سرعت سایت خود بپردازید.

چرا باید از این افزونه استفاده کنیم؟

افزونه GTmetrix کمک زیادی در تحلیل و آنالیز سرعت سایت شما می‌کند و شما با استفاده از این افزونه می‌توانید سرعت سایت خود را تست کنید. همین موضوع در نرخ پرش کاربران از سایت شما و سئو سایت هم تأثیر زیادی دارد. برای همین اگر شما از وردپرس استفاده می‌کنید توصیه می‌شود که این افزونه را بر روی سایت خود نصب و فعال‌سازی کنید.

این پلاگین می‌تواند به تست سرعت سایت شما کمک کند.

نصب و فعال‌سازی افزونه

برای نصب و فعال‌سازی این افزونه ابتدا وارد پنل کاربری خود شده و سپس از قسمت سمت راست بروی گزینه “افزونه‌ها” رفته و بعد روی “افزودن” کلیک کنید.

نصب افزونه از طریق مخزن وردپرس

بعد از آن شما می‌توانید این افزونه را از دو طریق بارگذاری افزونه و یا نصب مستقیم از طریق مخزن وردپرس انجام دهید و آن را فعال‌سازی کنید.

نحوه بررسی سرعت سایت

بعد از نصب و فعال‌سازی افزونه در قسمت سمت راست پنل یک گزینه‌ای با نام “GTmetric” برای شما ظاهر می‌شود که با زدن روی این گزینه وارد صفحه بررسی سرعت سایت می‌شوید.

افزونه GTMETRIX در وردپرس

بعد از زدن این گزینه اول شما باید با یک حساب ایمیل وارد حساب کاربری خود در GTmetrix شوید و کلید API خود را وارد کنید. برای ایجاد حساب کاربری مطابق شکل بروی زیر گزینه “sign up” را کلیک کرده و ثبت‌نام خود را تکمیل کنید.

ثبت نام در سایت جی تی متریک برای تست سرعت سایت

پس از تکمیل اکانت وارد اکانت خود شوید و در “Account” شوید و بروی گزینه “Generate API Key” کلیک کنید تا  API را برای شما بسازد.

دریافت آی پی برای تست سرعت سایت با GTmetrix

سپس API که از سایت دریافت کرده‌اید را کپی و آن را در قسمت API Key افزونه GTmetrix وارد کنید و گزینه “Save Change” را بزنید تا تنظیمات موردنظر ذخیره شود.

وارد کردن API جی تی متریکس در افزونه GTmetrix

پس از اتمام کار شما می‌توانید سرعت سایت خود را تست کنید که برای این کار روی گزینه “Test your Front Page new” کلیک کنید تا افزونه به طور کامل سرعت سایت شمارا بررسی کند.

تست سرعت سایت با استفاده از افزونه جی تی متریکس

شما می‌توانید تنها یک صفحه را هم تحلیل و آنالیز کنید که برای این کار در قسمت Test Performance of می‌توانید با واردکردن آدرس صفحه موردنظر و سپس زدن گزینه “Test URL now” این کار را انجام دهید.

امتیازدهی و رتبه‌بندی در سایت با استفاده از Gtmetrix

اگر به‌صورت کلی بخواهیم بگوییم سیستم امتیازدهی در Gtmetrix مبتنی و مانند سیستم lighthouse است. به‌طورکلی اطلاعاتی که داده می‌شود از این سیستم دریافت می‌شود. یا تمام این تفاسیر و ویژگی‌های خوب و بد متخصصان تمام تلاش خود را برای بالابردن کیفیت امنیت این سیستم تلاش کرده‌اند و با معیارهایی که به آن اضافه کرده‌اند باعث شده‌اند که به یکی قابل‌اطمینان‌ترین سیستم‌ها تبدیل شود.

برای اینکه بتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید باید اول از همه به تست سرعت سایت بپردازید. امروزه Grade GTmetrix از سه بخش اصلی تشکیل شده است که عبارت‌اند از نمایش امتیاز بر اساس الفبایی، امتیاز سایت از نظر عملکرد، امتیاز سایت از نظر ساختار. در ادامه مقاله به بررسی هر یک از این موارد می‌پردازیم.

امتیازدهی و رتبه‌بندی در سایت با استفاده از Gtmetrix

نمایش امتیاز بر اساس الفبایی: این نوع امتیازدهی یک امتیازدهی کلی است که باتوجه‌به سطح عملکرد امتیاز بر اساس حروف انگلیسی نشان داده می‌شود. شما می‌توانید امتیاز GTmetrix را بر اساس Performance و هم از نظر structure مشاهده کنید. این امتیاز بر اساس ساختار و تجربه کاربری بازدیدکنندگان است‌.

امتیاز سایت از نظر عملکرد: این قسمت که با عنوان Performance شناخته می‌شود نشان‌دهنده امتیاز عملکرد و تست‌های گرفته شده توسط GTmetrix است. این تست‌ها توسط مرورگرها انجام شده و با معیارهای خاصی این تست انجام می‌گیرد.

امتیاز سایت از نظر ساختار: این بخش نیز با عنوان structure مشاهده می‌شود و نشان دهند ارزیابی اختصاصی توسط Gtmetrix بر پایه ممیزی‌های مشخص است. این ممیزی‌ها داری فاکتورهای خاصی است و متخصصان برای هر ممیزی یک فاکتور خاص را در نظر می‌گیرند و بر اساس آن امتیاز سایت را مشخص می‌کنند.

آمارهای مهم مربوط به وب‌سایت در Gtmetrix

بخش بعدی که در بررسی Gtmetrix باید در نظر گرفته شود Vitals Web است. در سال‌های گذشته گوگل بحث جدیدی را تحت عنوان Vitals Web معرفی کرده است این بخش بر روی جزئیات ریزتری تمرکز می‌کند و باعث بهبود تجربه کاربری می‌شود. بعد از تست سرعت سایت، این قسمت شما باید سرعت سایت خود را بررسی کنید تا تجربه کاربری را بهتر کنید.

اطلاعاتی که در Vitals Web نشان داده می‌شود می‌تواند یک فاکتور اساسی و مهم برای تجربه کاربری بهتر باشد. شما با استفاده از اطلاعات این بخش می‌توانید اولین چیزی که کاربران آن را می‌بینند را متوجه شوید و در نهایت متوجه شوید کدام بخش سایت در سایت برای کاربر جذاب‌تر است.

تمامی این اطلاعات باعث می‌شود که شما یک اطلاعات مفیدی دررابطه‌با سایتتان را به دست آورید تا باعث بهبود عملکرد شود‌. در قسمت Vitals Web شما با سه بخش اصلی سروکار دارید که عبارت‌اند از بارگذاری و نمایش بزرگ‌ترین محتوا، زمان کل مسدودکردن، تغییر چیدمان تجمعی.

بعد از تست سرعت سایت باید موارد مورد نظر را تحلیل کنید.

بخش دوم امتیازدهی و رتبه‌بندی در سایت با استفاده از Gtmetrix

LCP یا Largest Contentful Paint: این بخش می‌توانید متوجه این موضوع شوید که طولانی‌ترین محتوایی که توسط کاربر مشاهده می‌شود چقدر زمان می‌برد.

TBT یا Total Blocking Time: این قسمت نیز می‌توانید متوجه این موضوع شوید که بارگذاری محتوا توسط وب‌سایت شما چه مقدار از زمان کدهای اسکریپت را صرف می‌کند.

CLS یا Cumulative Layout Shift: این قسمت نشان‌دهنده این است که کاربر در هنگام مشاهده صفحه شما با چقدر تغییر مواجه می‌شود.

جمع‌بندی

بررسی سرعت سایت یکی از موضوعات مهم و کلیدی برای هر وب‌سایتی است، چرا که اگر سرعت سایت شما پایین باشد نرخ پرش کاربران از سایت شما هم بالا می‌رود و حتی شاید شما یک فروشی را به‌خاطر پایین بودن سرعت سایت از دست بدهید. سرعت سایت جزو الگوریتم‌های گوگل هم بوده و در سئو تأثیر بسیاری دارد برای همین افزونه GTmetric برای تحلیل و تست سرعت سایت شما بسیار مفید است که شما با نصب این افزونه می‌توانید سرعت سایت خود را تست کنید.

پیروز و سربلند باشید.

دانلود افزونه GTmetrix

نظرتون درباره کیفیت محتوا؟
اشتراک‌گذاری مطلب

درباره نویسنده

نظرات و پرسش‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *