خطای ۵۰۴ چیست؟ آموزش رفع ارور 504 gateway timeout

خطای ۵۰۴ چیست؟ آموزش رفع ارور ۵۰۴ gateway timeout

تایم مطالعه: ۴ دقیقه
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
فهرست مطالب

خطای ۵۰۴ یکی از خطاهای رایج در وردپرس است. حضور شما روبه‌رو با خطای ۵۰۴ و gateway timeout بر روی وب‌سایت هیچ چیز ناراحت‌کننده‌ای نیست. این مشکل به دلیل عدم توانایی سرور در به درستی پاسخ دادن به درخواست شما رخ می‌دهد. برای رفع این مشکل، تعدادی راه حل وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اما قبل از هر چیز، باید دلیل اصلی این خطا را شناسایی کنید. پس تا آخر این مقاله از آموزش وردپرس همراه سایت کافه وردپرس باشید.

خطای ۵۰۴ چیست؟

خطای 504 چیست؟

منظور از خطای “وقفه دروازه ۵۰۴” این است که سروری که درگاهی بین کاربر و سرویس دهنده است، زمانی که کاربر درخواستی را ارسال می‌کند، زمان بیشتری نسبت به حد مجاز صبر می‌کند و در نهایت درخواست را لغو می‌کند. این خطا ممکن است به دلیل بار بالای سرور، مشکلات در شبکه‌ها، فیلترهای امنیتی یا خطاهای نرم افزاری ایجاد شود.

علت خطای ۵۰۴ gateway timeout

قبل از برخورد با خطای ۵۰۴، باید بدانید که این خطا چگونه ایجاد می‌شود. وقتی شما یک سایت را در مرورگر خود باز می‌کنید، سایت یک درخواست به سروری که سایت در آن میزبانی می‌شود، ارسال می‌کند. سپس سرور درخواست را پردازش کرده و منابع درخواست شده را به همراه کد وضعیت HTTP، که یکی از اجزای پیام HTTP است، به مرورگر شما می‌فرستد. این کد وضعیت نشان می‌دهد که آیا همه چیز به درستی انجام شده است یا خطا وجود دارد.

البته تمامی کدهای وضعیت HTTP خطاگیر نیستند. به عنوان مثال، کد وضعیت ۲۰۰ به معنی “همه چیز به خوبی انجام شده است” است. اگر می‌خواهید بیشتر درباره این کدهای وضعیت اطلاعات کسب کنید، پیشنهاد می‌کنم مقاله انواع کدهای وضعیت HTTP را مطالعه کنید.
خطای ۵۰۴ به این معنی است که سرور به عنوان یک دروازه عمل کرده، اما در حالت انتظار برای پاسخ سرور دیگری است. وقتی دو سرور در پردازش یک درخواست دخیل هستند، این خطا برگردانده می‌شود و سرور اول منتظر پاسخ سرور دوم است.

نمایش ارور ۵۰۴ gateway timeout

با توجه به مرورگرها و سیستم‌عامل‌های مختلف، ممکن است خطای ۵۰۴ به شکل‌های متفاوتی دیده شود. همچنین هر سرور میزبانی می‌تواند ظاهر این خطا را سفارشی سازی کند. در زیر چند مورد از حالت‌هایی که این خطا ممکن است مشاهده شود، آورده شده است:

  • “۵۰۴ Gateway Timeout”
  • “۵۰۴ Gateway Timeout NGINX”
  • “NGINX 504 Gateway Timeout”
  • “Gateway Timeout Error”
  • “Error 504”
  • “HTTP Error 504”
  • “HTTP Error 504 – Gateway Timeout”
  • “HTTP 504”
  • “۵۰۴ Error”
  • “Gateway Timeout (504)”

نمایش ارور 504 gateway timeout

نحوه رفع خطای ۵۰۴ توسط کاربر

وقتی برق خانه شما قطع می‌شود، بیشتر موارد هیچ ارتباطی با شما یا دیگر اجزای خانه ندارند. با این حال، بررسی کنتور برق یکی از اولین کارهایی است که انجام می‌دهید. همچنین در صورت بروز خطای ۵۰۴، ممکن است مواردی وجود داشته باشد که به رفع مشکل کمک کند و یا حداقل به شما آرامش بدهد که مشکل از سمت شما نیست. عموماً این مشکل از سمت سرور به وجود می‌آید. با این حال، کارهایی که برای رفع خطای ۵۰۴ باید انجام دهید عبارتند از:

رفرش کردن صفحه

گاهی اوقات، خطای ۵۰۴ به دلیل یک مشکل موقتی در سرور رخ می‌دهد. لطفاً کمی صبر کنید و صفحه را دوباره بارگذاری کنید. برای این منظور، می‌توانید از کلید F5 یا Ctrl+R استفاده کنید. در این مرحله، می‌توانید آدرس وبسایت را در وبسایت “https://downforeveryoneorjustme.com/” قرار دهید. این وبسایت به شما اطلاع می‌دهد که آیا مشکل از سمت شما است یا وبسایت دسترسی ندارد.

پاک کردن کش مرورگر

از یک مرورگر دیگر استفاده کنید و همچنین می‌توانید کش مرورگر را پاک کنید. این روش‌ها به عنوان راه حل‌های ساده برای رفع این مشکل می‌توانند مفید باشند. حتی اگر جوابگو نباشند، زمان زیادی را اشغال نخواهند کرد.

VPN را خاموش کنید

اگر از برنامه‌های تغییر آی‌پی مانند فیلتر شکن یا وی پی ان در دستگاه خود استفاده می‌کنید، لطفاً آن‌ها را خاموش کنید و سپس سایت را مجدداً بارگیری کنید. در بعضی موارد، سرور Vpn شما قادر به ارتباط با سرور هاست مورد نظر شما نخواهد بود.

خاموش و روشن کردن دستگاه

گاهی اوقات، مشکل ارور ۵۰۴ ممکن است به علت مشکل سخت‌افزاری در دستگاه شما باشد و باعث شود این خطا ظاهر شود. در این صورت، راه‌اندازی مجدد دستگاه ممکن است موثر باشد. لطفاً دستگاه رایانه یا مودم خود را خاموش کنید و سپس مجدداً روشن کنید. سپس به سایت مورد نظر خود وارد شوید.

تغییر DNS

سرورهای DNS به رایانه شما در اتصال به سرورهای موجود در اینترنت کمک می‌کنند. ممکن است خطای ۵۰۴ از طرف سرورهای DNS شما ناشی شود. برای حل این مشکل، می‌توانید سرور DNS رایانه خود را تغییر دهید. برای این کار، به قسمت “Control Panel”، “Network and Sharing Center” و “Change adapter settings” رفته و سپس DNS سرور را به ۸.۸.۸.۸ و ۸.۸.۴.۴ تنظیم کنید. سپس صفحه را مجدداً بارگذاری کنید.

تماس با پشتیبانی‌

اگر پس از امتحان کردن همه موارد فوق، مشکل شما همچنان پابرجا است، بهتر است با تیم پشتیبانی وب‌سایت تماس بگیرید تا مشکل شما را حل کنند.

صبور باشید

همانطور که اشاره شد، خطای ۵۰۴ ناشی از مشکلی در سمت سرور است و احتمالاً به مشکلات شبکه یا ظرفیت نامناسب سرور برمی‌گردد. با انجام موارد ذکر شده در بالا، اقدامات لازم برای رفع مشکل را انجام داده‌اید و در حالتی که مشکل همچنان در دست است، بهتر است کمی صبور باشید و در زمان‌های دیگری به وب‌سایت مراجعه کنید.

رفع خطای ۵۰۴ Gateway Timeout سمت مدیر سایت

در صورتی که مدیر وب‌سایت هستید و با خطای ۵۰۴ روبرو شدید، باید برای حل مشکل سایت خود اقدام کنید. در ادامه روش‌هایی که می‌توانید انجام دهید تا خطای ۵۰۴ از سایت شما رفع شود مشاهده می‌کنید.

ترافیک سنگین سایت

گاهی اوقات به دلیل افزایش ترافیک و بازدید سایت، سرور قادر به پاسخگویی نمی‌باشد و این باعث بروز خطای ۵۰۴ می‌شود. در صورتی که به دلیل بازدید بالا با این خطا مواجه شدید، باید سرویس هاست خود را ارتقاء داده تا قادر به پردازش میزان بیشتری از ترافیک باشید.

سنگین شدن دیتا بیس

در برخی مواقع، با مواجهه با خطای ۵۰۴ ناشی از شلوغ شدن پایگاه داده‌ها ممکن است روبرو شوید. برای حل این مشکل، می‌توانید از افزونه‌های بهینه‌سازی دیتابیس استفاده کنید. با اعمال بهینه‌سازی مناسب، پایگاه داده‌ها شما بهبود یافته و مشکل برطرف می‌شود.

فایل HTACCESS

ممکن است این مشکل به دلیل خرابی فایل .htaccess رخ دهد. لطفاً فایل .htaccess را بررسی کنید و از صحت آن اطمینان حاصل کنید.

آپدیت افزونه‌ها و قالب وردپرس

اگر تازه افزونه‌ها یا قالب‌های وردپرس خود را به‌روز کرده‌اید، احتمالاً این مشکل به دلیل آن است که باعث بروز خطای ۵۰۴ شده است. برای حل این مشکل، به پنل مدیریتی هاست خود وارد شوید و به پوشه پلاگین‌ها (Plugins) بروید. سپس همه افزونه‌های خود را غیرفعال کنید. سپس به ترتیب هر کدام از افزونه‌ها را فعال کنید و بررسی کنید که مشکل از کدام افزونه است. خطای ۵۰۴ مربوط به خطاهای رایج در وردپرس نیز هست.

استفاده از کلودفلر cloudflare

استفاده از کلودفلر cloudflare

اگر از خدمات Cloudflare برای سایت خود استفاده می‌کنید، ممکن است خطای ۵۰۴ به دلیل این اتصال موقتی سرور با Cloudflare رخ داده باشد. این مشکل در اکثر موارد به طور خودکار حل خواهد شد.

تأثیر خطای ۵۰۴ روی سئو سایت

بعلاوه بر خروج موقتی سایت از دسترس، خطای ۵۰۴ نیز می‌تواند تأثیر منفی بزرگی بر رتبه‌بندی و سئوی سایت داشته باشد، به ویژه اگر این خطاها به صورت مداوم و مکرر رخ دهند. به همین دلیل، برطرف کردن مشکل خطای ۵۰۴ بسیار حائز اهمیت است.

۵/۵ - (۱۰ امتیاز)
اشتراک‌گذاری مطلب

درباره نویسنده

نظرات و پرسش‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *