الگوریتم مرغ مگس خوار چیست و چه تاثیری روی سئوی سایت شما دارد؟

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست و چه تاثیری روی سئوی سایت شما دارد؟

تایم مطالعه: ۱۲ دقیقه
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۵/۰۸
فهرست مطالب

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟ در مقاله امروز، ما قصد داریم در زمان سفر کنیم و به دوران ۱۰-۱۲ سال پیش برگردیم. در این سفر، تغییراتی که در جستجوهای گوگل رخ داده است را مشاهده خواهیم کرد. همچنین، با یکی از الگوریتم‌های گوگل به نام “مرغ مگس‌خوار” آشنا می‌شویم و با او صحبت می‌کنیم.

مرغ مگس‌خوار به ما درباره علاقه‌اش به رفتار کاربران می‌گوید و نکاتی در مورد سئو را به ما می‌آموزد. همچنین، او به ما آینده جستجوها را نشان می‌دهد. اگر شما علاقه‌مند به سفرهای شگفت‌انگیز هستید و می‌خواهید اطلاعات مفیدی درباره این موضوع بدست آورید، با ما همراه شوید و کمربندهای ایمنی خود را ببندید. تا آخر این مقاله از آموزش سئو همراه سایت کافه وردپرس باشید تا بیشتر درباره الگوریتم مرغ مگس خوار صحبت کنیم.

قدیم‌ها جستجو در گوگل به چه شکلی بود؟

قدیم_ها-جستجو-در-گوگل-به-چه-شکلی-بود؟

 

فکر می‌کنم حداقل یک بار در زندگی‌تان برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که عبارتی را در گوگل جستجو کردید و بعد از مشاهده صفحه نتایج با چهره‌ای پوکر فیس (Poker face) آن را بسته‌اید. مثلاً در گوگل جستجو می‌کردیم “آموزش شنا” و می‌رسیدیم به صفحات اسپمی که در ردیف اول نتایج گوگل جا خوش کرده بودند. همان صفحاتی که هیچ محتوای به درد بخوری نداشتند و کافی بود دستمان به جایی بخورد تا هزار تا پنجره تبلیغاتی نفرت‌انگیز باز شود. یادتان آمد؟

حالا شاید بپرسید چه اتفاقی افتاده بود که گوگل این صفحات را در نتایج اولیه خود نمایش می‌داد؟ قضیه از این قرار بود که این سایت‌ها با ساختن لینک‌های اسپم و ریختن کلمات کلیدی به صورت فله‌ای در سایتشان، گوگل را فریب می‌دادند و به جایگاه‌های بالا نفوذ می‌کردند.

اما گوگل هم بیکار ننشست. گوگل با ارائه آپدیت‌ها و الگوریتم‌های جدیدش این سایت‌ها را جریمه و به مرور زمان از صحنه اینترنت محو کرد. پاندای گوگل اولین الگوریتمی بود که به بررسی محتوای صفحات پرداخت و کیفیت آن‌ها را سنجید. همین الان هم اگر سایتی از مطالب کپی استفاده کند، خیلی زود مورد خشم پاندا قرار می‌گیرد و جریمه می‌شود. بعد از پاندا، الگوریتم دیگری به نام پنگوئن متولد شد و وظیفۀ آن مبارزه با سایت‌هایی است که از بک‌لینک‌سازی اسپم استفاده می‌کنند.

الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست؟

گوگل تصمیم گرفته است در الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر به مفهوم و ارتباط کلمات توجه کند به جای تکیه بر استفاده مکرر از کلمات کلیدی. دلیل این تغییر در الگوریتم، بهبود کیفیت نتایج جستجو و جلوگیری از سوءاستفاده از کلمات کلیدی برای رتبه‌بندی سایت‌ها است.

قبل از معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار، برخی تولیدکنندگان محتوا با استفاده مکرر و غیرطبیعی از کلمات کلیدی، سعی می‌کردند در نتایج بالا قرار گیرند، حتی اگر محتوایشان مرتبط و کیفی نبود. این باعث کاهش کیفیت نتایج جستجو شده و سایت‌های با محتوای عالی که از کلمات کلیدی معقول استفاده می‌کردند، نمی‌توانستند به درستی دیده شوند.

با معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار، گوگل تلاش کرده است تا بهترین نتایج جستجو را با سرعت و دقت بیشتری ارائه دهد. الگوریتم مرغ مگس خوار قادر است به طور دقیق مترادف‌ها و ارتباطات بین کلمات را شناسایی کند و در نتیجه، صفحاتی که از کلمات کلیدی بیش از حد استفاده کرده و محتوای کیفی ندارند، را جریمه کند.

با این تغییر، گوگل بهبودی عمده در نحوه ارائه نتایج جستجو به کاربران خود ایجاد کرده است. الگوریتم مرغ مگس خوار تلاش می‌کند تا نتایجی با کیفیت و مرتبط با محتوای مورد نظر جستجوگران فراهم کند و به سایت‌های با محتوای عالی فرصتی برای دیده شدن و رتبه‌بندی مناسب بدهد.

الگوریتم مرغ مگس‌خوار گوگل چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم جستجوی معنایی (Semantic search) و گراف دانش Google به شما امکان می‌دهد تا با استفاده از عبارات مرتبط و مفهومی، نتایج دقیق و هدفمندتری در جستجوهایتان ببینید. به عنوان مثال، اگر شما به دنبال رستوران‌های آبادان هستید، الگوریتم ما بررسی خواهد کرد که کلمات “رستوران‌ها” و “آبادان” چه معانایی دارند و همچنین کلمات مرتبط و هم‌معنی با آن‌ها را در نظر خواهد گرفت.

الگوریتم مرغ مگس_خوار گوگل چگونه کار می_کند؟

بنابراین، نتایجی مانند بهترین رستوران‌های آبادان، غذاهای محلی آبادان و رستوران‌های فست فود آبادان را مشاهده خواهید کرد. همچنین، مناطق نزدیک آبادان مانند اروند و خرمشهر نیز در نظر گرفته خواهند شد. با استفاده از جستجوی معنایی ما، شما به سرعت و به راحتی می‌توانید نتایج دلخواهتان را بدست آورده و لذت سفرتان به آبادان را تجربه کنید. الگوریتم ما با بهره‌گیری از گراف دانش Google و تکنیک‌های پیشرفته جستجو، مجموعۀ اطلاعات و روابط معنایی را بهبود می‌بخشد و به شما نتایج دقیق‌تر و متنوع‌تری ارائه می‌دهد.

گراف دانش گوگل چیست؟

وقتی شما یک عبارت را در گوگل جستجو می‌کنید، گوگل از الگوریتم‌ها و سیستم‌های خود برای تحلیل و فهمیدن معنای این عبارت استفاده می‌کند. این فرایند به عنوان جستجوی معنایی شناخته می‌شود.

در جستجوی معنایی، گوگل با استفاده از داده‌های منظم شده که در طول سال‌ها جمع‌آوری شده‌اند، رابطه‌ها و ارتباطات میان موضوعات و مفاهیم را می‌فهمد. این داده‌ها شامل دانش‌نامه‌های آنلاین، پایگاه داده‌های عمومی، سایت‌های حاوی اطلاعات موثق و بسیاری منابع دیگر است.

با این تحلیل و فهم معنایی، گوگل می‌تواند مفاهیم مربوط به عبارت جستجو شده را شناسایی کند و نتایجی را نمایش دهد که مرتبط با این مفاهیم هستند. این نتایج معمولاً شامل اطلاعات مرتبط، فهرست‌ها، تابلوها، سئوالات متداول و سایر منابع مفید است.

گراف دانش گوگل چیست؟

به عنوان مثال، در جستجوی شما برای نام “داوینچی”، گوگل می‌تواند ارتباطاتی را با مفاهیمی مانند هنرمندان دیگر، آثارش، تاریخچۀ هنر، تکنیک‌های نقاشی و سایر مفاهیم مشابه بسازد و نتایجی را نشان دهد که مرتبط با این مفاهیم هستند.

جستجوی معنایی یا Semantic search چیست؟

جستجوی معنایی در واقع به جستجوی مفهوم و معنا پرداخته و تلاش می‌کند تا به جای تنها جستجوی کلمات، به درک مفهوم و ارتباطات بین کلمات بپردازد. در این نوع جستجو، عوامل مختلفی مانند تاریخچه جستجوها، محل زندگی و اطلاعات شخصی دیگر، توسط سرویس‌های جستجوی معنایی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا نتایج متناسب با نیاز و مفهوم کاربر ارائه شود.

با استفاده از جستجوی معنایی، گوگل و سرویس‌های مشابه تلاش می‌کنند با بررسی تاریخچه جستجو، اطلاعات شخصی و سایر فاکتورها، نتایج بهتری را برای کاربران ارائه دهند. این نحوه جستجو به عنوان یک روش سئو نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است زیرا با بهبود تجربه کاربری و ارائه نتایج دقیق‌تر، سایت‌ها می‌توانند در رتبه‌بندی در موتورهای جستجو بهتر عمل کنند.

الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل و ارتباط آن با رفتار کاربران

وقتی کاربران عبارت “بازاریابی محتوا چیست” را در گوگل جستجو می‌کنند، آن‌ها با نتایج مختلفی روبرو می‌شوند. اگر تعداد کاربرانی که روی نتیجه چهارم کلیک می‌کنند بیشتر از تعداد کاربرانی باشد که روی نتیجه اول کلیک می‌کنند، پس به مرور زمان، مکان نتیجه چهارم ارتقا پیدا کرده و مکان نتیجه اول پایین‌تر قرار می‌گیرد. این نشان می‌دهد که الگوریتم های گوگل با تحلیل رفتار کاربران، به آن‌ها اعتماد می‌کند.

بنابراین، در تولید محتوا، علاوه بر الگوریتم‌ها و ربات‌های گوگل، حضور مخاطبانتان را نیز به جدیت در نظر بگیرید و توجه کنید که به چه مواردی بیشتر توجه می‌کنند. البته تنها تعداد کلیک‌ها تنها عامل تعیین‌کننده نیست؛ عوامل مختلفی مانند نرخ پرش، میزان گردش در سایت، شهرت در شبکه‌های اجتماعی و … نیز در سنجش میزان محبوبیت شما در بین کاربران نقش دارند.

الگوریتم مرغ مگس خوار روی سئوی سایت تاثیر دارد یا نه؟

الگوریتم مرغ مگس خوار روی سئوی سایت تاثیر دارد یا نه؟

در دنیای آنلاین پُر رقابت امروزه، الگوریتم مرغ مگس‌خوار به مفهوم و کیفیت محتوایی که تولید می‌کنید و همچنین توجه کاربران به آن توجه ویژه‌ای دارد. سئو (بهینه‌سازی موتورهای جستجو) با اهدافی مانند افزایش بازدید و رتبه‌بندی سایت در نتایج جستجوها از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه، چند نکتۀ مهم را برای شما بیان می‌کنیم که اگر آن‌ها را رعایت کنید، تاثیر بسیار خوبی در سئوی سایتتان داشته و رضایت خاطر مرغ مگس‌خوار سخت‌گیرمان را جلب می‌کند.

  1. تمام کلمات کلیدی را بهینه کنید

اولین قدم در بهینه‌سازی کلمات کلیدی استفاده شده در متن، استفاده از کلمات هم‌معنی و عبارات طولانی به جای تکرار یک کلمه کلیدی خاص است. به عنوان مثال، اگر کلمه کلیدی اصلی متن شما “راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی” است، می‌توانید از عبارات مشابهی مانند “ساخت فروشگاه اینترنتی”، “ایجاد فروشگاه آنلاین”، “چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم” و “آموزش ساخت فروشگاه آنلاین” نیز استفاده کنید.

حائز اهمیت است که فقط از کلمات کلیدی استفاده کردن، به جای ایجاد محتوای با کیفیت، به صورت بی‌فایده در متن استفاده می‌شود. این روش به طور کلی جریمۀ مرغ مگس خوار قرار می‌گیرد و بهتر است به جای آن، تمرکز خود را بر تولید محتوای با کیفیت قرار دهید.

سئوکاران کلاه سفید از مرغ مگس خوار دوست خوبی هستند و این روش‌ها برای آن‌ها مناسب است. از سوی دیگر، سئوکاران کلاه سیاه ممکن است در مواجهه با مشکلاتی قرار بگیرند. برای اطلاعات بیشتر درباره سئوکاری با استفاده از روش‌های کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری، می‌توانید مقاله “سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟” را در وبلاگ پرتال مطالعه کنید.

  1. بهینه سازی انکر تکست‌ها هم فراموش نشود

شاید بپرسید که انکر تکست چیست؟ انکر تکست قسمتی از یک لینک است که کاربر آن را مشاهده می‌کند و قادر است بر روی آن کلیک کند. مثلاً همین نوشتۀ آبی رنگ که در جملۀ اول این پاراگراف می‌بینید همان انکر تکست، عنوان لینک یا نام لینک است که با کلیک روی آن می‌توانید در صفحه‌ای دیگر راهنمای کامل انکر تکست را بخوانید.
بهینه‌سازی انکر تکست‌ها نیز بسیار مهم است.

منظور از بهینه سازی انکر تکست‌ها، انتخاب آن‌ها به گونه‌ای است که با کلمات کلیدی و محتوای کلی وبسایت همخوانی داشته باشند. در واقع، ربط انکر تکست به محتوا باید حفظ شود و جذابیت آن را نباید فدای کرد. عنوان لینک شما ممکن است جذاب باشد، اما اگر با محتوای صفحه سازگاری نداشته باشد، موتورهای جستجو ممکن است آن را بی‌معنی در نظر بگیرند و تلاش‌های شما برای بهینه سازی بی‌نتیجه خواهد ماند.

برای بهینه سازی انکر تکست‌های لینک‌های داخلی و خارجی وبسایتتان، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
۱. لیستی از بک‌لینک‌های خارجی سایتتان را تهیه کنید.
۲. لیستی از لینک‌های داخلی سایتتان را تهیه کنید.
۳. تمامی این لینک‌ها را بازبینی کنید و بررسی کنید که آیا با محتوای صفحه مقصد همخوانی دارند یا خیر.
۴. حتماً از کلمات کلیدی در انکر تکست استفاده کنید.

  1. مقاله‌هایی با تعداد کاراکترهای متنوع تولید کنید

مقالات طولانی و جامع برای سئو و اعتبار وب‌سایت شما بسیار مهم هستند. این نوع مقالات می‌توانند به رتبه‌بندی بهتر شما در موتورهای جستجو کمک کنند و خوانندگان جدید را به وب‌سایت شما جذب کنند. اما درست است که برخی از خوانندگان ممکن است از طولانی بودن مقالات خسته شوند و نتوانند حوصله خواندن تمام محتوا را داشته باشند.

برای رفع این مشکل، می‌توانید مقالات خلاصه‌ای را نیز در کنار مقالات جامعتان تولید کنید. این مقالات خلاصه قسمت‌های کلیدی و مهم مطلب را در یک فرمت مختصر ارائه می‌دهند و برای کابران کم حوصله بسیار مناسب هستند. با پخش این مقالات خلاصه در بین مقالات جامع، شما می‌توانید تنوعی را به محتوای خود اضافه کنید و به نیازهای مختلف خوانندگان پاسخ دهید.

  1. محتوای تصویری را چاشنی پست‌هایتان کنید

اینفوگرافی‌ها، ویدئو و حتی بخش‌های ساده‌ای مثل گراف، جدول، نمودار، کمیک، آیکون و … چاشنی پست‌های سایت شما هستند. این عناصر وقتی در میان متن‌های طولانی به‌کار می‌روند، جذابیت آن را چند برابر می‌کنند و به کاربر کمک می‌کنند که با علاقۀ بیشتری متن را دنبال کند. پس هرگز از این بخش مهم غافل نشوید!

  1. از کدهای نشانه‌گذاری Schema استفاده کنید

احتمالاً اول می‌خواهید بدانید که اسکیما یا Schema چیست؟ خب اینجا کمی بحث تخصصی‌تر می‌شود؛ منظور از اسکیما، نشانه‌هایی است که برای راحتی کار موتورهای جستجو، در سایتمان قرار می‌دهیم. تصویر زیر را ببینید.

از کدهای نشانه_گذاری Schema استفاده کنید
در این‌جا من نام یک فیلم مورد علاقه‌ام را جستجو کرده‌ام. در سمت راست تصویر اطلاعاتی مانند امتیاز فیلم از نظر کاربران، کارگردان، سال تولید، موسیقی و … را مشاهده می‌کنید. این اطلاعات به سایت‌های مختلفی مثل ویکی پدیا، نیویورک تایمز و IMDb لینک دارند. گوگل این اطلاعات را چگونه پیدا می‌کند و به آن‌ها لینک می‌دهد؟ این اطلاعات توسط گراف دانش گوگل، و با استفاده از کدهای اسکیما اینجا جمع شده‌اند. برای درک بهتر، دو تصویر بعدی را خوب نگاه کنید.

از کدهای نشانه_گذاری Schema استفاده کنید5
در تصاویر بالا دو نمونه از کدهای اسکیما را مشاهده می‌کنید. در تصویر اول، IMDb با کدی که مشاهده می‌کنید، به گوگل کمک می‌کند که بفهمد این بخش سایتِ من دربارۀ فیلم است.
در تصویر دوم که از همین سایت گرفته شده، به گوگل اعلام کرده‌اند که این بخش، امتیاز کلی فیلم را نشان می‌دهد. خب، حالا برگردید و به تصویر اولی نگاه کنید (یا اینکه خودتان PK را در گوگل جستجو کنید)، مشاهده می‌کنید در بخشی که امتیاز کلی فیلم نشان داده شده، لینکی به سایت IMDb وجود دارد.
با مراجعه به سایت schema.org می‌توانید با انواع کدهای مختلف اسکیما آشنا شوید و از آن‌ها در بخش‌های مختلف سایتتان، مثل بیوگرافی، ویدئو، تصویر، فیلم و … استفاده کنید.

آیندۀ جستجوها در اینترنت؛ با حضور افتخاری مرغ مگس خوار

گوگل در سال ۱۳۹۴ جستجوی صوتی خود را برای زبان فارسی فعال کرد و از آن زمان تا کنون مدام در حال بهبود و توسعه آن بوده و تمرکزش را بر روی فراگیری زبانه محاوره‌ای هم قرار داده است.

اما این چه ربطی به مرغ مگس‌خوار دارد؟ از آن جایی که درک جملات مختلف و برداشت درست از مفهوم آن‌ها لازمه جستجوی صوتی است، پس می‌توان گفت که در آینده مرغ مگس خوار سختگیری بیشتری به خرج خواهد داد. همین الان هم گوگل یک کامپیوتر پوشیدنی به شکل عینک طراحی کرده که با فرمان‌های صوتی شما کار می‌کند و هر چیزی که بخواهید در کمتر از چند ثانیه جلوی چشمانتان نمایش داده می‌شود.

آیندۀ-جستجوها-در-اینترنت؛-با-حضور-افتخاری-مرغ-مگس-خوار

این عینک به اینترنت متصل می‌شود و از طریق آن به جستجو در اینترنت می‌پردازد و همه‌ی این‌ها با دستور صوتی شما و جلوی چشمانتان انجام می‌شود. مثلاً اگر از عینکتان درخواست کنید که سینوس ۷۵ درجه را محاسبه کند، در کمترین زمان ممکن با استفاده از جستجوی معنایی و گراف جستجویی که هر دوی آن‌ها دو بال مرغ مگس خوار هستند، جواب را به شما نشان می‌دهد.

همه‌گیر شدن این عینک‌ها و ابزارهای دیگری که با اینترنت و محتوا سروکار دارند اصلاً دور نیست. پس از همین الان فکری به حال آن بکنید و خودتان را برای یک آینده پرچالش و در عین حال پرفرصت آماده کنید.

جمع‌بندی

در سفر خیالی امروز، من با همراهی گوگل و الگوریتم مرغ مگس خوار به دوران ماقبل تاریخ جستجوهای با معنی رفتم. در این سفر، با جستجوی معنایی گوگل آشنا شدم و گراف دانش شگفت‌انگیز آن را از نزدیک دیدم. سپس یک قدم فراتر رفتم و وارد آینده‌ای نه چندان دور شدم. با دیدن آینده، احتمالاً کمی دلهره به من دست داد و نگران شدم.

اما جای هیچ نگرانی نیست؛ کمربندهای ایمنی را باز کنید و از همین امروز تلاش کنید تا تمام آنچه را که از این مقاله فهمیدید در کسب و کار اینترنتی‌تان پیاده کنید. آینده متعلق به کسانی است که از همین امروز برای ایجاد ارزش در دنیای وب تلاش می‌کنند. آیا شما هم با این موضوع موافقید؟ در صورت تمایل، می‌توانیم در بخش نظرات درباره این موضوع گپ و گفت کنیم.

۵/۵ - (۱۵ امتیاز)
اشتراک‌گذاری مطلب

درباره نویسنده

نظرات و پرسش‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *