نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp به چه شکل است؟ در این بخش از آموزش وردپرس میخواهیم آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ را به شما عزیزان بدهیم. لوکال هاست ومپ مانند لوکال هاست زمپ و لاراگون بسیار عالی و پرسرعت است.
شما با استفاده از برنامه ومپ میتوانید یک سایت را بهصورت آفلاین بالا بیاورید و سایت خود را روی آن تست کنید. طراحان سایت وقتی میخواهند سایتی را بالا بیاورند اول بر روی لوکالهاست سایت موردنظر را تست میکنند و با تهیه نسخه پشتیبان سایت را بر رویهاست بالا میاورند. ما در این مقاله آموزشی میخواهیم به نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp بپردازیم. پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید و این قسمت از آموزش وردپرس را از دست ندهید.
وردپرس چیست؟

قبل از اینکه به سراغ نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ برویم باید بدانید که وردپرس چیست. اگر به طور خلاصه بخواهیم توضیح دهیم وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا سایت سازی است که با استفاده از آن میتوانید هر نوع سایت فروشگاهی، خدماتی، شرکتی، آموزشی و… بالا بیاورید.
در حال حاضر بیش از ۷۵ میلیون سایت با وردپرس ساخته شده است و افراد زیادی در حال حاضر از این سایتساز فوقالعاده استفاده میکنند. سایتهایی مانند دیجیکالا مگ، کاخ سفید، دیجیاتو و… با سیستم مدیریت محتوا وردپرس ساخته شدهاند.
لوکال هاست چیست؟
قبل از اینکه به سراغ نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp برویم باید با خود لوکال هاست آشنا شوید.
لوکال هاست برای شما این امکان را فراهم میسازد تا با نصب نرمافزارهای موردنیاز مانند سرور آپاچی یا مفسر که همه ما در رایانه شخصی داریم، با استفاده از آنها بهراحتی بتوانیم فضای موجود در کامپیوتر خودمان را مانند یکهاست در نظر بگیریم. با استفاده از پایگاهداده Mysql و نصب کردن php و سایر موارد موردنیاز میتوانیم اقدام کنیم به پردازش اطلاعات و خروجیهای کد php را مشاهده کنیم.
شما میتوانید در برنامه Wamp مانند محیط لوکال هاست که با برنامه Xampp ایجاد کردید، با مراجعه آدرس localhost در قسمت سرچ مرورگر خود به محیط لوکال دسترسی پیدا کنید. میتوانید در آن یک سایت را طراحی و پیادهسازی کنید تا به اجرا در بیاید.
پس بدون مقدمهچینی و حرفهای اضافی شما تا به اینجای کار مطمئناً متوجه این موضوع شدید که برنامه wamp دارای این قابلیت است که با فراهمکردن یک بستر مناسب و موردنیاز php پایگاهداده Mysql و در آخر کار با یک سرور آپاچی این قابلیت را دارید تا سایت را در حالت آفلاین بر روی رایانه شخصیتان راهاندازی کنید. بزرگترین ویژگی استفاده از لوکال هاست این است که شما نیازی بهصرف هزینه برای خریدهاست و دامنه ندارید و میتوانید بهراحتی سایتی را در رایانه شخصی خود به وجود آورید و بهوسیله آن مشغول به کار شوید.
تنها تفاوت این است که دیگران نمیتوانند با واردکردن آدرس سایت در لوکال از طریق رایانه شخصی خودشان مشاهده کنند. البته با استفاده از ترفندهایی مانند شبکه کردن کامپیوترها به یکدیگر میتوانید این کار را انجام دهید. برای مثال در آموزشگاهها بهصورت حرفهای که در زمینه طراحی سایت مشغول به کار هستند، دانشجویان قادر هستند تا با این روش سایتهای یکدیگر را مشاهده کنند و ببینند.
تفاوت wamp و xampp
تفاوت زیادی در برنامه زمپ و ومپ وجود ندارد اما اگر میخواهید که بدانید از کدام یک استفاده کنید باید این را بگویم که این مورد بسته به خود شما است. برخی کاربران میگویند که با برنامه wamp راحتتر هستند و خیلی از کاربران هم میگویند با برنامه xampp راحتتر هستند. رابط کاربری این دو برنامه بسیار راحت و آسان است و اگر این برنامه را تازه نصب کردید خواهید دید که بسیار کار با این برنامهها آسان است.
البته نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ و زمپ به یک صورت انجام میشود.
اما باید این را هم باید بگوییم که برنامه wamp تنها برای سیستمعامل ویندوز منتشر شده است اما برنامه xampp برای ویندوز، مک و لینوکس در دسترس است. نسخههای php، سرور آپاچی و پایگاهداده xampp نسبت به ومپ بهروزتر است. برنامه زمپ از نظر مصرف حافظه رم نسبت به ومپ بهتر است و عملکرد بهتری را دارد. اما باز بااینحال بسیاری از کاربران wamp را نسبت به xampp ترجیح میدهند.
در ادامه به نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ خواهیم پرداخت.
نصب برنامه wamp
برای نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp نیاز است که وردپرس را دانلود کنید. برای دانلود وردپرس میتوانید به انتهای مقاله رفته و وردپرس را دانلود کنید. بعد از دانلود وردپرس نیاز به دانلود برنامه wamp است و این برنامه را میتوانید مانند وردپرس از انتهای مقاله دانلود کنید. در ابتدا نیاز است که برنامه ومپ را نصب که بعد از دانلود برنامه باید روی setup کلیک کنید.
بعد از کلیک باید زبان موردنظر را انتخاب کرده و بر روی ok کلیک کنید. بعد از آن باید گزینه “I accept the agreement” انتخاب کنید تا به قسمت بعدی بروید.

سپس باید مسیر نصب برنامه را مشخص کنید تا زمانی که سایت را بالا میآورید فایلهای موردنظر در آن قرار گیرد. در آخر هم بر روی “install” کلیک کنید تا برنامه برای شما نصب شود.

در ادامه به نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ میرویم.
نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp
بعد از نصب برنامه ومپ باید به نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ بپردازیم. ابتدا باید برنامه ومپ را به اجرا در بیاوریم که اگر این کار بهدرستی انجام شود بهصورت آیکن سبزرنگ در گوشه کامپیوتر شما به نمایش درمیآید. بعد شما باید به قسمت phpMyAdmin رفته و یک پایگاهداده درست کنید که برای این کار روی آیکن ومپ کلیک کرده و گزینه “phpMyAdmin” را انتخاب کنید. سپس با صفحه زیر روبهرو خواهید شد.
قبل از نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ لازم است تا دیتابیس خود را ایجاد کنید.

در این بخش شما باید روی “New” کلیک کرده تا یک دیتابیس بسازید. سپس یک نام برای دیتابیس انتخاب کنید و در آخر باید دیتابیس را روی “utf 8 persian ci” بگذارید و Create را بزنید تا دیتابیس ساخته شود.

وقتی ساخت دیتابیس به پایان رسید نوبت به نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ میرسد.
برای این کار وقتی که وردپرس فارسی را دانلود کردید باید فایل موردنظر را از حالت فشرده دربیاورید و به پوشه www در محل نصب برنامه ومپ رفته و فایل را در آنجا کپی کنید. برای نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ این کار لازم است.

اگر که مایل باشید میتوانید اسم پوشه را هم عوض کنید. بعد از آن وارد مرورگرتان شوید و آدرس localhost/ را وارد و نام پوشه را روبهرو آن قرار دهید، مانند localhost/cafewpfa. بعد از وارد کردن آدرس با صفحه زیر روبهرو میشوید که شروع نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ است.

حالا باید اطلاعات موردنظر را وارد کنید و گزینه “راهاندازی وردپرس” را انتخاب کنید.
عنوان سایت: عنوان سایت عنوانی است که برای سایتتان باید انتخاب کنید که به عبارتی نام برند شما هم محسوب میشود.
نام کاربری: نام کاربری را باید یک نام خوب و عالی انتخاب کنید. زمانی که بخواهید وارد پنل کاربری خود در وردپرس شوید باید از این نام استفاده کنید.
رمز عبور: رمز عبور باید بسیار قوی و مطمئن باشد تا از نظر امنیتی در سایت به مشکلی بر نخورید. رمز عبور مانند نام کاربری هنگام ورود به پنل کاربری در وردپرس استفاده میشود.
ایمیل شما: برای شروع شما حتماً باید یک ایمیل برای سایتتان انتخاب کنید و این ایمیل الزامی است. این ایمیل زمانی یک پیامی بخواهد ارسال شود از این ایمیل استفاده میشود.
نمایش به موتورهای جستجو: این گزینه در زمان آفلاین آنقدر مهم نیست اما زمانی که سایت را بر رویهاست بالا بیاورید بسیار مهم و کاربردی است. این گزینه اگر فعال باشد سایت شما به موتورهای جستجو گوگل نمایش داده نمیشود اما اگر فعال نباشد سایت شما برای موتورهای جستجو بهراحتی نشان داده میشود.
در آخر هم همانطور که گفته شد روی “راهاندازی وردپرس” کلیک کرده تا وردپرس راهاندازی شود. وقتی که وردپرس راهاندازی شد باید وارد پنل کاربری خود در وردپرس شوید که باید نام کاربری و رمز عبوری که در بالا انتخاب کردید را وارد کنید.
دیدی چقدر نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ راحت بود.😃
در آخر هم یک جمعبندی برای نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp خواهیم داشت.
رفع خطاهای موجود در هنگام نصب
در ادامه مقاله سعی میکنیم که به رفع مشکلاتی که در هنگام نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ برای کاربران به وجود میآید بپردازیم و با ارائه راهحلهای بازشدن که دیگر با این مشکلات کاربر روبرو نشوند. این خطاهایی که در مورد آنها صحبت میکنیم در واقع خطاهایی هستند که بیشتر کاربران در بخشهای مختلف آن را ادعا کردند و بیشتر اوقات با این بخش مشکل دارند. در ادامه مطلب به حل چنین مشکلهایی میپردازیم.
خطای سبز نشدن آیکون ومپ
یکی از مشکلات رایج که کاربران با آن در ارتباط هستند سبز نشدن برای روشن شدن آیکون پایگاهداده در و یا لوکال هاست است. دلیل اصلی این اتفاق میتواند پرشدن پورت ۸۰ در کامپیوتر باشد. زمانی که شما بر روی آیکون رمپ کلیک میکنید تا آن را فعالسازی و یا راهاندازی کنید متوجه میشود که کلید آن به رنگ زرد یا قرمز است و اجازه کاربر روی لوکال هاست را به شما نمیدهد. پورت ۸۰ میتواند توسط برنامههای دیگر مانند اسکایپ اشغال شود.
دلیل این اتفاق این است که همچنین برنامههایی نیز برای اجرا به پورت ۸۰ نیاز دارند در فضای آن را اشغال میکنند. زمانی که دکمه زردرنگ باشد نشاندهنده این است که یکی از سرویسهای آپاچی و یا پایگاهداده روشن نمیشود اگر رنگ آن قرمز باشد نشاندهنده این است که تمامی سرورها خاموش است و عملاً سروری روشن نمیباشد. اولین راهکاری که شما باید انجام دهید این است که فضای اشغال شده پورت ۸۰ را بررسی کنید.
راهحل اول: برای این کار ابتدا بر روی گزینه کلیک کنید و به منوی Apache مراجعه کنید و بعد Service رو کلیک کرده و در نهایت test port 80 را بزنید، اگر با پیغام Your port 80 is actually used by مواجه شدید به این معنی است که پورت ۸۰ در سیستم شما مشغول شده و باید فضای آن را آزاد کنید. برای آزادسازی پورت ۸۰ در ومپ میتوانید تا با مراجعه کردن به مسیر Control Panel> Administrative Tools> Services مراجعه کنید و سپس با انتخاب گزینه automatic آنها را به manual هدایت کنید.
دلیل اصلی این اتفاق این است که زمانی که سیستم شماری استارت میشود بهصورت هوشمند و خودکار برنامه آماده کار میشود و باعث اشغال پرت ۸۰ میشود بنابراین زمانی که روی حالت اتوماتیک باشد پورت ۸۰ همیشه فعال است اما اگر بر روی حالت دستی باشد تا زمانی که از این برنامه استفاده نکنید فضایی اشغال نخواهد شد.
راهحل دوم: که میتوانید انجام بدهید تغییر دادن پورت ۸۰ در برنامه ومپ است. برای این کار روی گزینه wampserver کلیک کرده و بعد از آن گزینه Apache گزینه httpd.conf را انتخاب کنید. در فایل باز شده گزینه Listen 80 انتخاب کنید و ۸۰ را به ۸۰۸۰ و یا هر عدد دیگری تغییر بدید و آن را در آخر ذخیره کنید.
بعد از ذخیره تنظیمات یک بار تمام سرویس ها را خاموش کرده و آن ها را از اول روشن کنید بدین ترتیب مشکل حل میشود. نکته مهم این است که از این به بعد برای دسترسی به محیط لوکال هاست نیاز است که به آدرس localhost:8080 مراجعه کنید.
جمعبندی
اگر در زمینه طراحی سایت فعالیت میکنید باید نصب وردپرس روی لوکال هاست ومپ را وارد باشید. این کار باعث میشود تا شما سایت خود را بهصورت آفلاین تست کنید و یا اگر قصد راهاندازی سایت جدیدی را دارید بر روی لوکال هاست فعالیت کنید.
برنامه ومپ مانند زمپ و لاراگون یک لوکال هاست عالی و پرسرعت است که بسیار طرفدار دارد. ما در این مقاله آموزشی به نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp پرداختیم و به تفاوت بین زمپ و ومپ پرداختیم. امیدوارم که از این مقاله بهره لازم را برده باشید و اگر این مقاله برای شما مفید بود آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.
سربلند و پیروز باشید.😉