خطای Pluggable.php در وردپرس چیست؟ اگر وب سایت خود را با استفاده از وردپرس ساختهاید، میتوانید به اشکالاتی مانند خطای pluggable.php برخورد کنید که ممکن است هنگام افزودن کدهای PHP سفارشی یا فعال کردن افزونههای جدیدی به وجود بیاید. این خطا یکی از خطاهای رایج وردپرس است که اغلب وقتها به دلیل عدم توجه به جزییات ریز و اشکالات کوچک در کدهای PHP درگیر شده ایجاد میشود. پس تا آخر این مقاله از آموزش وردپرس همراه سایت کافه وردپرس باشید.
چه زمانی و چرا خطاهای Pluggable.php را مشاهده میکنید؟
در وردپرس، فایل pluggable.php یک فایل مهم است که در دایرکتوری wp-includes قرار دارد و شامل توابع اصلی و قابل اعتماد وردپرس است. این توابع به ادمین وردپرس امکان میدهند آنها را override و سفارشیسازی کند. در این فایل، چند تابع دیگر نیز وجود دارد که هر کدام وظیفه خاصی دارند. با تغییر و override این توابع، شما میتوانید وردپرس را با توابع سفارشی خود بهبود بخشید.
اگر یک کاربر تلاش کند تا با استفاده از یک افزونه یا قطعه کد، تابعی را در pluggable.php override کند، این ممکن است باعث ایجاد خطایی به نام pluggable.php شود. اما تقریبا در همه موارد، این خطاها ناشی از خود فایل pluggable.php نیستند.
به عنوان مثال، این خطا ممکن است به یک افزونهای در سایت وردپرس شما اشاره کند که باعث بروز خطا شده است. به سادگی میتوانید افزونه را غیرفعال کنید و نویسنده افزونه را در جریان خطا قرار دهید.
گاهی اوقات میتوانید با وجود این خطا یا خطاهای دیگری که در قسمت مدیریت نشان داده میشود، باز هم کار خود را در سایت خود ادامه دهید.
معمولاً این خطاها ناشی از تغییراتی است که در فایل functions.php اعمال کردهاید، یا به علت وجود یک افزونه با کدنویسی ضعیف یا به خاطر قالبی که استفاده میکنید به وجود میآیند. حذف یا ویرایش کد یا غیرفعال کردن افزونه ممکن است باعث برطرف شدن این خطاها شود.
آموزش رفع خطای Pluggable.php در وردپرس
در ادامه با آموزش رفع خطای Pluggable.php در وردپرس باشید.
در ابتدا یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
فایل Pluggable.php یکی از فایلهای اصلی وردپرس است و مسئول تنظیم کلیه عملکردهای یک وبسایت است. برای انجام هرگونه تغییر در این فایل، توصیه میشود قبل از شروع هر مرحله، پشتیبانی از تمامی فایلها را تهیه کنید. هرگز ویرایش فایل Pluggable.php را در اولویتهای اولیه خود قرار ندهید، حتی اگر خطایی مرتبط با آن وجود داشته باشد. احتمالاً خطا از سایر منابع ناشی میشود. برای رفع هرگونه خطا در فایل pluggable.php، کافی است به اولین مکانی که خطا در آن ذکر شده است، توجه کنید.
کد سفارشی را عیب یابی کنید
وردپرس به شیوهای عمل میکند که کار اضافه کردن کد اسنیپت به وبسایت را آسانتر میکند. اما اگر قصد دارید کد اسنیپتی که ممکن است از منابع تأیید نشده باشد را به وبسایت خود اضافه کنید، باید دقت کنید که وردپرس در هنگام بررسی کدها دقیق عمل میکند و اجازه اضافه کردن کدهای مشکلدار را به شما نمیدهد.
اگر با خطایی مربوط به تغییر فایلهای مهم در وردپرس روبهرو شدهاید، باید به روت دایرکتوری برگردید و از طریق سرویس گیرنده FTP به آن دسترسی پیدا کنید و آن را بارگیری کنید.
سپس باید فایل مشکلدار را باز کرده و آن را ارزیابی کنید. خطای اعلان خطی در فایل نمایش داده میشود و نشان میدهد که کد میتواند مشکل داشته باشد و کجا این مشکل وجود دارد. اگر کد سفارشی را با موفقیت پیدا کردید، باید آن را حذف کرده، فایل را ذخیره کرده و دوباره در روت دایرکتوری بارگذاری کنید. به این ترتیب از سرویس گیرنده FTP کمک بگیرید و وبسایت خود را بارگیری کنید؛ باید بهبود یافته باشد.
غیرفعال کردن افزونه یا قالب
غیرفعال کردن قالب یا افزونه می تواند یک روش مؤقت و مناسب برای حل این خطا باشد. با غیرفعال کردن قالب یا افزونه، شما قادر خواهید بود کنترل کامل بر سایت خود را در فرانت اند و بک اند داشته باشید. سپس می توانید تلاش کنید تا خطای کد را رفع کنید یا با نویسندگان افزونه یا قالب برای راهنمایی تماس بگیرید.
غیر فعال کردن افزونه
اگر اخیراً افزونه جدیدی را بارگیری و نصب کردهاید که با عملکرد توابع وردپرس در تضاد است، باید افزونه را غیرفعال کنید و بلافاصله خطا را به نویسنده افزونه گزارش دهید. برای انجام این کار، ابتدا با استفاده از FTP به سرور خود متصل شوید. سپس دایرکتوری اصلی وردپرس خود را که معمولاً public_html نامیده میشود پیدا کنید و به پوشه wp-content/plugins بروید. پوشهای را که در پیام خطا اشاره شده است (به عنوان مثال، الیمنتور را در نظر میگیریم) پیدا کنید، روی آن راستکلیک کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید.
نام directory افزونه را تغییر دهید.
ما پیشنهاد میدهیم نام افزونهی اصلی را تغییر ندهید و فقط به انتهای نام افزونه یک کلمه را اضافه کنید، به عنوان مثال “plugin-name.old” یا “plugin-name.deactivated”. در ادامه متن را به صورت یونیک و سئو شده برای شما ارسال خواهیم کرد.
غیرفعال کردن قالب
اگر پیام های خطایی که دریافت کردهاید، مربوط به قالب فعلیتان است، باید آن را غیرفعال کنید. برای این کار، از اطلاعات FTP خود برای ورود به سرور خود استفاده کنید و دایرکتوری اصلی وردپرس را پیدا کنید. این دایرکتوری در اکثر مواقع با نام public_html نامانده شده است. سپس به مسیر /wp-content/themes/ بروید و روی پوشه قالب فعلیتان کلیک راست کنید و گزینه تغییر نام را انتخاب کنید.
نام قالب را به همان روشی که نام افزونه را تغییر دادید، تغییر دهید. به عنوان مثال با افزودن متن توضیحی به نام قالب، می توانید آن را غیرفعال کنید. سپس با این کار، قالب فعلی شما غیرفعال خواهد شد و به جای آن، یک قالب پیشفرض وردپرس فعال خواهد شد.
بعد از این مرحله، حتماً باید به مدیریت وبسایت خود دسترسی داشته باشید. اگر قبلاً قالب پیشفرض وردپرس را نصب نکردهاید، باید یک مرحله دیگر انجام دهید. به ریپازیتوری قالب پیشفرض وردپرس بروید، یک قالب را انتخاب کنید و آن را بارگیری کنید. در صورت نیاز به راهنمایی برای پیدا کردن یک موضوع پیشفرض خاص، از فیلتر جستجو استفاده کنید.
بعد از دانلود قالب انتخابی، فایل theme-name.zip را که theme-name نام قالب انتخابی شما است، پیدا کنید و آن را از حالت فشرده خارج کنید. سپس با استفاده از اطلاعات FTP خود به سرور خود وارد شوید و دایرکتوری اصلی وردپرس خود را پیدا کنید.
سپس به مسیر /wp-content/themes/ بروید و پوشه theme-name را درون لیست قالبهایتان بکشید و رها کنید. حالت مطمئن شوید که پوشه را در دیگر پوشههای قالب قرار نمیدهید.
بعد از نصب یک قالب پیشفرض، شما می توانید قالب فعلی خود را به همان روشی که در بالا توضیح داده شده است، غیرفعال کنید.
پس از غیرفعال کردن قالب، مطمئن شوید که مشکلی در بخش فرانت-اند وجود ندارد و بتوانید دوباره کنترل وبسایت خود را به دست آورید. سپس با بارگیری مجدد صفحه اصلی وبسایت خود، بررسی کنید که مشکلی در این بخش وجود ندارد و سپس برای ورود به بخش بک-اند، وارد داشبورد شوید.
با این روش، مشکل قالب فعلی را می توانید برطرف کنید و وبسایت خود را به حالت عادی بازگردانید
ویرایش کد
یکی از اشتباهات رایج در برنامهنویسی ایجاد فضای خالی پس از بسته شدن تگ PHP “؟>” است. بنابراین، حتماً به ابتدا و انتهای تگهای PHP توجه کنید و فاصلهای قبل یا بعد از تگ <?php و تگ ?> نگذارید. در ضمن، در خط آخر کد هم نباید خط خالی یا فضای اضافی قرار دهید.
اگر برای توسعه سایت خود افزونه یا موضوعی را قبلاً غیرفعال کردهاید و میخواهید آن را برگردانید، باید تعدادی ویرایش کد انجام دهید. اگر با کدنویسی آشنایی ندارید، میتوانید از توسعهدهندگان قالب یا افزونه کمک بگیرید. به آنها موضوع را بهطور کامل شرح دهید تا از سوءتفاهم جلوگیری شود. همچنین، درباره خطایی که در مرحله قبلی بدست آوردهاید، به آنها اطلاع دهید.
بههرحال، اگر میخواهید خودتان این مشکل را حل کنید، ما توصیههایی را برای کمک به شما ارائه میدهیم. در بیشتر موارد، این مشکل به دلیل وجود فضاهای خالی غیرضروری در کد ایجاد میشود. ممکن است این فضای خالی شامل یک فضا، برگه خالی، یک خط خالی، چند خط جدید یا ترکیبی از آنها باشد. بنابراین، برای حل این مشکل باید هرگونه کاراکتر غیرضروری را در فایلی که گزارش خطای شما مشخص کرده است، حذف کنید. با توجه به تعداد کاراکترهایی که باید حذف کنید، خطای دقیق را میتوانید پیدا کنید.
برای حل خطای pluggable.php، دو راه حل زیر را به شما توضیح می دهیم:
۱.حذف هرگونه فاصله خالی، خطوط خالی یا ترکیبی از هر دو که قبل از باز شدن اولین تگ php “<?” در فایل شما (که در تصویر صفحه نشان داده می شود) دیده می شوند، ضروری است.
۲. حذف تمام فاصله های خالی که بین دو بلوک کد PHP در فایل خراب شما ظاهر می شوند (همانطور که در تصویر نشان داده شده است)، الزامی است.پ
علاوه بر این، به شما پیشنهاد می کنیم که در صورت استفاده از کد، روش کدگذاری توصیه شده را دنبال کنید. این کار به شما کمک می کند تا نیاز به صفحه های ارسال شده با خطا را به حداقل برسانید. به عنوان مثال، درباره فایل هایی که فقط شامل کد PHP هستند، باید تگ “?>” را حذف کنید تا خطاهای pluggable.php به حداقل برسند.
در آخر همراه مقاله خطای Pluggable.php در وردپرس باشید.
جمعبندی
خطای Pluggable.php در وردپرس چیست؟ همانطور که قبلاً گفته شد، برای پیدا کردن فایلی که خطا را ایجاد می کند، باید مسیر آن را بدانید. بهترین راه برای پیدا کردن مسیر فایل، استفاده از ابزار های اشکال زدایی مرورگر است. با استفاده از این ابزار، می توانید به صورت زنده، کدهای سایت خود را بررسی کنید و خطا را پیدا کنید.
مسیری که شما را به خطای فایل pluggable.php می رساند را نادیده بگیرید. زیرا نباید آن را ویرایش کنید. این فایل بخشی از هسته وردپرس است و هر گونه تغییر در آن ممکن است به عواقب جبران ناپذیری منجر شود.
معمولاً مشکل از فایل های اصلی وردپرس نیست، زیرا معمولاً آنها به درستی کار می کنند. به طور کلی مشکل از قالب یا افزونه ای است که با هسته وردپرس در تضاد است. بنابراین، ارزیابی قالب و افزونه های خود را بازبینی کنید و اطمینان حاصل کنید که همگی به روز هستند و با نسخه فعلی وردپرس سازگار هستند.