انواع قالب های وردپرس بسیار مهم است اما قبل از هر چیزی باید بدانید قالب وردپرس چیست است و نیاز به شناخت دارد. قالبهای وردپرس به ما این امکان را میدهند که ظاهر وبسایت خود را به طور کامل تغییر دهیم. با نصب یک تم و پیکربندی صحیح آن، وبسایت ما قادر خواهد بود احساسات خاصی را منتقل کند، با تصویر شخصی ما مطابقت داشته باشد و از رقبا متمایز شود.پس تا انتهای مقاله انواع قالب های وردپرس با کافه وردپرس همراه باشید.
انواع قالب های وردپرس
چند سال پیش، ما یک وبلاگ وردپرس به زبان اسپانیایی به نام WPrincipiante داشتیم. موضوعی که در آن زمان استفاده میکردیم کاملاً بر محتوای وبلاگ متمرکز بود و بنابراین صفحه اول حاوی پستهای وبلاگ ما بود:
اندکی بعد تصمیم گرفتیم که تمام وبسایتها و وبلاگهای خود را در یک دامنه واحد ادغام کنیم: neliosoftware و این چیزی است که اکنون داریم:
صفحهای ساده که در آن شرکت، مشتریان و خدمات خود را معرفی میکنیم. اما ما همچنان وبلاگ را اجرا میکنیم و هنوز هم میتوانید آن را در وبسایت ما پیدا کنید:
بنابراین، حتی اگر در این مورد نهتنها تم، بلکه نام دامنه وبلاگ اصلی خود را نیز تغییر دادیم، میتوانید ببینید که خود تم چقدر تفاوت ایجاد میکند. این وبسایت جدید کاملاً متفاوت از آنچه قبلاً داشتیم به نظر میرسد، زیرا اکنون بر روی خدمات ما تمرکز دارد.
در این پست به انواع قالب های وردپرس موجود در وردپرس به طور عمیق نگاه میکنیم و هرآنچه را که باید در مورد آنها بدانید را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید آنها را با نیازهای خود پیکربندی و تطبیق دهید پس همراه انواع پوسته های وردپرس باشید.
توصیه میکنم برای شما که آموزش وردپرس را ببینید تا تسلط بیشتری به سیستم مدیریت محتوا وردپرس داشته باشید.
قالبهای اصلی وردپرس
در ادامه انواع قالب های وردپرس بیایید با سادهترین مفهوم شروع کنیم: تم وردپرس. همانطور که اشاره کردم، تمها ظاهر سایت وردپرس ما را مشخص میکنند. همانطور که در اسناد رسمی بیان شده است، یک تم مجموعهای از فایلها است که قالبهای HTML را که برای ارائه محتوای وبلاگ ما استفاده میشود، همراه با سایر داراییهای معمولی هر وبسایت مانند شیوهنامهها، فایلهای جاوا اسکریپت و غیره تعریف میکند.
قالب پیشفرض وردپرس Twenty Seventeen است. این یک موضوع ساده و کاربردی است، ایدهآل برای اجرای یک وبلاگ ساده با سه یا چهار صفحه ساده (درباره ما، صفحه تماس، صفحه سیاست حفظ حریم خصوصی و غیره).
برخی از ویژگیهای آن عبارتاند از صفحه اول با بخشهای متعدد، ستونهای کناری متعدد و غیره. اگر میخواهید این موضوع را در عمل ببینید، کافی است به وبسایت WordCamp Barcelona 2018 نگاهی بیندازید. همانطور که میبینید، این یک طراحی زیبا، ساده و کاربردی است و از زیباترین قالب های انواع قالب های وردپرس است.
بدیهی است که مجموعه گزینهها و قابلیتهایی که در یک تم پیدا میکنیم به خود تم بستگی دارد. برخی از تمها بسیار قدرتمند و همهکاره هستند. برخی دیگر سادهتر و ایدهآل برای یک طاقچه هستند؛ بنابراین همه چیز به آن بستگی دارد که بهترین مورد را پیدا کنید که با نیازهای شما مطابقت دارد. تعداد زیادی تم در دایرکتوری قالب WordPress.org وجود دارد که مستقیماً از داشبورد وردپرس قابلدسترسی است:
مانند روش گذشته اگر هکر آن بتوانند که ادمینهای سایت شما را فریب دهند و آنها متوجه سایت جعلی و صفحه جعلی نشوند اطلاعات زیادی را در اختیار آنها ناخودآگاه قرار میدهند و در نتیجه باعث میشود که اطلاعات زیادی از شما لو برود پس افزایش امنیت سایت میتواند از این مشکل جلوگیری کند.
تمام تمهایی که در اینجا پیدا خواهید کرد، تمهای رایگانی هستند که میتوانید بهراحتی آنها را نصب و در وبسایت خود استفاده کنید. اگر علاقهمند به انتخاب یک تم از مخزن رسمی (یا هر جای دیگری) هستید، لطفاً مطمئن شوید که توسط توسعهدهنده بهخوبی نگهداری میشود، سایر کاربران از آن استفاده میکنند و پشتیبانی فعال است پس برای شناخت بهتر انواع پوسته های وردپرس با ما همراه باشید.
توصیه میکنم برای شما که وردپرس چیست را ببینید تا دقیقا بدانید این سیستم چیست و چگونه کار میکند.
تمهای ممتاز در انواع قالب های وردپرس
در ادامه انواع قالب های وردپرس باید بگوییم گزینه دیگری برای یافتن یک تم وردپرس برجسته، نگاهی به بازارهای برتر است. تمهای ممتاز در اصل همان مواردی هستند که در WordPress.org یافت میشوند، اما با برخی ضمانتهای اضافی: ازآنجاییکه شما برای آنها هزینه میکنید، میتوانید از توسعهدهنده انتظار پشتیبانی و بهروزرسانی داشته باشید (و تقاضا کنید).
همانطور که چند روز پیش در این پست دیگر اشاره کردم، بازارهای زیادی وجود دارد که میتوانید یک تم ممتاز پیدا کنید و بخرید و انواع پوسته های وردپرس مناسب خورا انتخاب کنید: Themeforest ،Template Monster ،Elegant Themes، Studiopress ،iThemes… کافی است به آن وبسایتها نگاهی بیندازید و موضوعی را پیدا کنید با نیازهای شما مطابقت دارد…
یکی از ویژگیهای مشترک در میان تمهای ممتاز این واقعیت است که آنها تمهای چندمنظوره هستند و از بخش های مهم شناخت بهتر انواع قالب های وردپرس است. یک تم چندمنظوره فقط یک تم معمولی وردپرس با هزاران ویژگی است، بهطوریکه میتوانید تقریباً برای هر چیزی از آن استفاده کنید. این تمها برای افرادی با بودجه کم که میخواهند مطمئن شوند که میتوانند هر کاری را که میخواهند با موضوع خود انجام دهند بسیار مفید هستند (جدول قیمت، ارائه محصول، لیست ویژگیها، توصیفات، تیم …) بااینحال، دو اشکال بزرگ وجود دارد:
۱) پیچیدگی: این تمها دارای ویژگیهای زیادی هستند که تغییر بزرگی وجود دارد که از برخی از آنها استفاده نخواهید کرد. این بدان معناست که شما از یک موضوع سنگین و پیچیده استفاده خواهید کرد که ممکن است باعث ایجاد برخی مشکلات عملکرد شود.
۲) قفل تم: در ادامه انواع پوسته های وردپرس باید بگوییم که بزرگترین خطری که در این نوع تمها با آن روبرو هستیم این است که شروع به استفاده از تمام ویژگیهای آن میکنیم و ناگهان، وقتی میخواهیم موضوع را تغییر دهیم، متوجه میشویم که نمیتوانیم؛ زیرا به همه ویژگیهای آن وابسته هستیم. تمهای چندمنظوره شروع را آسان میکنند، اما حرکت روبهجلو را نیز بسیار دشوار میکنند.
سفارشیسازی و تمهای کودک
در ادامه انواع قالب های وردپرس باید بگوییم تاکنون در مورد تمهای معمولی و صحبت کردهایم، اما اکوسیستم قالب وردپرس بسیار گستردهتر و پیچیدهتر از آن است. برخی از ویژگیها در عرصه قالب وردپرس وجود دارد که باید بدانید تا دقیقاً چگونه کار میکنند و از جمله این ویژگیها مفهوم مضامین کودک است.
در ادامه انواع پوسته های وردپرس باید بگوییم همانطور که میدانید، یکی از مزایای بزرگ وردپرس منبعباز بودن آن است، به این معنی که هیچکس نمیتواند شما را از نگاهی به درون قالب و تغییر آن بهدلخواه منع کند؛ بنابراین، بهعنوانمثال، اگر میخواهید یک اسکریپت ردیابی را در فایل header.php موضوع خود جاسازی کنید، میتوانید این کار را انجام دهید. اگر میخواهید الگوی مورداستفاده برای ارائه یک پست وبلاگ را تغییر دهید، ادامه دهید و این کار را انجام دهید و اگر میخواهید یک نوار کناری جدید در پاورقی وبسایت خود اضافه کنید، در دسترس شما نیز هست. همه اینها ممکن است اما… آیا میدانستید که همه این ترفندها میتوانند با یکچشم بههمزدن ناپدید شوند؟
هنگامی که نسخه جدیدی از قالب شما وجود دارد، وردپرس آن را دانلود میکند و قالب فعلی شما را با نسخه بهروز شده جایگزین میکند. این بدان معنی است که هر تغییری که در نسخه قبلی ایجاد کردهاید با بهروزرسانی ناپدید میشود.
برای جلوگیری از این مشکل در انواع پوسته های وردپرس، وردپرس تمهای کودک را معرفی کرد. یک تم فرزند یک تم وردپرس «ناقص» است که به یک موضوع دیگر (موضوع اصلی) بستگی دارد. ایده بسیار ساده است: بهجای تغییر دادن فایلهای تم اصلی، یک تم جدید در وردپرس ایجاد میکنید و آن را بهعنوان موضوع فرزندی که میخواهید تغییر دهید، تنظیم میکنید. سپس، شما بهسادگی فایلهایی را که میخواهید در تم فرزند تغییر دهید، دوباره تعریف میکنید و برای هر چیز دیگری به والدین تکیه میکنید. بهاینترتیب، هنگامی که یک بهروزرسانی جدید وجود دارد، وردپرس تم والد را بازنویسی میکند، اما ترفندهای شما در پوسته فرزند سالم و مطمئن خواهند بود.
اگر که نمیدانید افزونه وردپرس چیست و چه عملکردی را در سیستم مدیریت محتوا وردپرس دارد حتما مقاله مورد نظر را مطالعه کنید.
تمهای نوه. آیا چنین چیزی وجود دارد؟
اکنون که در مورد تمهای کودک میدانید ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید: آیا میتوان یک تم کودک از یک تم کودک دیگر ایجاد کرد؟ و اگر چنین باشد، آیا هرگز به آنها نیاز خواهم داشت؟
پاسخ کوتاه نه است. وردپرس فقط اجازه میدهد یک تم پدر و مادر و یک تم فرزند. شما نمیتوانید یک طرح زمینه کودک از یک طرح زمینه کودک دیگر (یعنی یک طرح زمینه “نوه”) ایجاد کنید. اما، همانطور که در چند پاراگراف خواهیم دید، آنها در واقع بسیار مفید خواهند بود … و به همین دلیل است که فرمولهایی برای ایجاد تمهای نوه وجود دارد پس در ادامه انواع پوسته های وردپرس با ما همراه شوید.
تمهای آغازین و تمهای چارچوب در انواع پوسته های وردپرس
اکنون که میدانیم تمهای وردپرس چیست و چگونه میتوانیم آنها را تطبیق دهیم، وقت آن است که چند دقیقه در مورد نحوه ایجاد یک تم صحبت کنیم. بدیهی است که میتوانید یک تم جدید از ابتدا ایجاد کنید، اما من توصیه میکنم این کار را انجام ندهید و در عوض، از یک تم شروع یا یک موضوع چارچوب استفاده کنید. بیایید ببینیم هرکدام از آنها چیست.
همانطور که قبلاً دیدیم، موضوع مجموعهای از فایلها (الگوها، شیوهنامهها، اسکریپتها و غیره) است که ظاهر وبسایت ما را تغییر میدهد. ایجاد یک تم از ابتدا به این معنی است که ما باید ساختار دایرکتوریها و فایلها را آماده کنیم تا همه چیز کار کند و این زمان بر و کاملاً تکراری است.
در ادامه انواع قالب های وردپرس باید بگوییم یک تم شروع به ما یک اسکلت کموبیش کاربردی میدهد که از آن شروع به ایجاد تم خود کنیم. تمهای اولیه زیادی وجود دارد، اما یکی از شناختهشدهترین و باارزشترین تمهای آغازینی که میتوانید پیدا کنید، Underscores است. این تم کاملاً مینیمالیستی است و برای استفاده در هیچ وبسایتی که توزیع میشود در نظر گرفته نشده است. در عوض، قرار است از آن بهعنوان پایهای برای ایجاد تم خود استفاده کنید.
یکی دیگر از گزینههای ایجاد تم در وردپرس استفاده از تمهای فریمورک است که بر مکانیزم تمهای والدین و فرزند تکیه دارند. در اصل، یک تم فریمورک یک تم کاملاً کاربردی است (میتوانیم آن را در هر سایت وردپرسی نصب کنیم و کاملاً خوب کار میکند)، اما هدف آن این است که بهعنوان پایهای برای یک تم کودک باشد. تم کودک از عملکردها و ویژگیهای تم فریمورک برای تطبیق آن و ایجاد چیزی منحصربهفرد استفاده میکند.
نمونهای از چنین پارادایم، Genesis Framework توسط StudioPress است. همانطور که در اسکرینشات زیر میبینید، این یک تم ساده و زیبا است که میتوانیم در هر وبسایتی از آن استفاده کنیم، اما پتانسیل واقعی آن در این واقعیت است که بهعنوان یک چارچوب ارائه شده است: معماری و طراحی آن توسعهدهندگان را با ایجاد تمهای جدید با استفاده از تمهای کودک تشویق میکند تا آن را گسترش دهند و با آن سازگار کنند و این بخش یکی از بخش های انواع قالب های وردپرس است.
اگر به وبسایت StudioPress نگاهی بیندازید، خواهید دید که تمهای زیادی بر اساس Genesis وجود دارد. همه آنها منحصربهفرد هستند، اما درونیات آنها کاملاً مشابه است، زیرا آنها بر اساس یک موضوع اصلی هستند.
مزیت بزرگ این نوع تمها سهولت در جابهجایی بین آنهاست: ازآنجاییکه تمام تمهای کودک که از چارچوب یکسانی استفاده میکنند اساساً یک موضوع هستند (آنها هنوز «اقتباسی» از موضوع چارچوب هستند)، تغییر مضامین استفاده از چارچوب مشابه بسیار ساده است.
اما تمام آن چیزی که میدرخشد طلا نیست: این نوع تمها یک اشکال بزرگ دارند. ازآنجاییکه ما قبلاً از یک طرح زمینه کودک استفاده میکنیم، نمیتوانیم یک طرح زمینه کودک برای این تم کودک ایجاد کنیم تا آنطور که میخواهیم تطبیق دهیم… بنابراین، اگر واقعاً بخواهیم این کار را انجام دهیم، مجبور میشویم راهحلهایی برای ایجاد «موضوعات نوه» پیادهسازی کنیم … اما این موضوع برای پست دیگری است…
اگر که قصد دارید به نصب قالب وردپرس بپردازید توصیه میکنم حتما مقاله مورد نظر را مطالعه کنید تا بتوانید نصب پوسته وردپرس را انجام دهید.
انواع دیگر تم در انواع قالب های وردپرس
در نهایت، اجازه دهید بهاختصار در مورد سه نوع دیگر از تمها توضیح دهیم که اگرچه اساساً با تمهای قبلی تفاوت ندارند، اما ویژگیهایی دارند که آنها را منحصربهفرد و خاص میکند. اینها تمهایی با صفحه سازها، تمهای سفارشی و تمهای سازگاری هستند پس در ادامه همراه انواع قالب های وردپرس باشید.
تمهای دارای صفحه ساز
تمهایی با صفحه ساز از انواع انواع قالب های وردپرس هستند و تمهایی هستند که شامل ابزاری کاربرپسند برای ساخت صفحات بصری بدون نیاز به مهارتهای کدنویسی میشوند. یک مثال شناخته شده (موردعلاقه بسیاری، نفرت بعضیها) از این نوع تم Divi است:
تمهای سفارشی
یکی دیگر از گزینههایی که باید در هنگام جستجوی موضوع در وردپرس در نظر بگیریم و از بخش های مهم شناخت انواع قالب های وردپرس است ، امکان درخواست از یک تیم حرفهای برای طراحی یک تم سفارشی برای ما است. در این پست، قبلاً دیدهایم که چگونه میتوانیم این کار را خودمان انجام دهیم (با استفاده از تمهای شروع یا قالببندی)، اما نتیجهای که به دست میآوریم احتمالاً کمی بدتر از چیزی است که از یک حرفهای دریافت میکنیم.
بهعنوانمثال، تم ما توسط Silo Creativo طراحی و ایجاد شده است، و امیدوارم با من موافق باشید: بسیار زیبا به نظر میرسد!
مزیت بزرگ این نوع تمها این است که نتیجه کاملاً منحصربهفرد و کاملاً متناسب با نیازهای شما است، بنابراین زمان بارگیری که میتوانید دریافت کنید احتمالاً بهتر خواهد بود و رابط کاربر نهایی بسیار سادهتر خواهد بود. اما هزینه یک نکته منفی واضح است: ساخت یک تم سفارشی همیشه گرانتر از استفاده از تمی است که از قبل وجود داشته است … اما به نظر من، اگر بودجه دارید، در درازمدت ارزش آن را دارد.
توصیه میکنم برای شما که دوره آموزش افزایش سرعت سایت بگذرانید تا بتوانید سرعت سایت خود را به بهترین شکل بالا ببرید.
تمهای سازگار با WooCommerce، BuddyPress، BBPress و غیره
اگر وبسایت شما چیزی بیش از یک وبسایت با یک وبلاگ ساده است و شامل مواردی مانند فروشگاه آنلاین با ووکامرس، انجمنهایی با BBPress یا حتی یک شبکه اجتماعی کوچک با BuddyPress است، قطعاً نصب وردپرس پیچیدهای دارید و بنابراین باید آن را انجام دهید. مطمئن شوید که موضوعی که انتخاب میکنید با همه این موارد سازگار است. اگر این کار را نکنید، خوب، این خطر را دارید که سایت شما مزخرف به نظر برسد.
بسیاری از مضامینی که در آنجا خواهید یافت (هم رایگان و هم ممتاز) با WooCommerce و سایر افزونههای محبوب سازگار هستند، اما بسیاری دیگر اینطور نیستند؛ بنابراین اگر وبسایت شما از هر یک از این مؤلفهها استفاده میکند، لطفاً مطمئن شوید که موضوعی که انتخاب میکنید بهصراحت سازگاری آن را با آنها بیان میکند تا در شناخت انواع قالب های وردپرس به مشکل نخورید.
جمعبندی
انواع قالب های وردپرس به ما کمک میکند که قالب های وردپرس را به خوبی بشناسیم. دنیای قالبهای وردپرس پیچیدهتر از آن چیزی است که در ابتدا به نظر میرسد: تمهای اصلی، تمهای ممتاز، تمهای کودک، تمهای چارچوب، تمهای آغازین … در این پست، یاد گرفتیم که همه آنها چیست و چگونه میتوانیم از آنها استفاده کنیم. امیدوارم تمام اطلاعاتی که امروز به اشتراک گذاشتم به شما کمک کرده تا کمی بیشتر بفهمید که قالبهای وردپرس چگونه کار میکنند!
پیروز و سربلند باشید.
منبع: neliosoftware.com