هاست اشتراکی چیست و چه کاربردی دارد؟ امروز میخواهیم در مورد هاست اشتراکی صحبت کنیم و بهصورت کلی بگوییم که چه تفاوتهایی با خواستههای معمولی دارد و همچنین هاست رو مورد بررسی قرار میدهیم تا شما بهصورت بهتری با آن آشنا شوید. پس تا انتهای این مقاله با کافه وردپرس همراه باشید.
منظور از هاست یا میزبان چیست؟
توصیه میکنم برای شما که آموزش وردپرس را ببینید تا تسلط بیشتری به سیستم مدیریت محتوا وردپرس داشته باشید.
در ادامه برای اینکه بهتر بدانیم هاست اشتراکی چیست به توضیح واژه هاست یا میزبان میپردازیم. شما زمانی که تصمیم به راهاندازی سایت دارید نیاز دارید که از یک میزبان یا هاست استفاده کنید ولی نمیتوانید که این کار را خودتان انجام دهید زیرا نیازمند امکانات زیاد و همچنین زحمات زیاد است. به همین دلیل برخی از شرکتها هستند که بهصورت اجاره این هاستها و میزبانها را در اختیار شما قرار میدهند تا شما بتوانید اطلاعات خود را روی آنها قرار بدهید و در قبال آن از شما هزینهای را دریافت میکنند.
به شرکتهایی که به شما خدماتی مانند هاست یا میزبان را ارائه میدهند هاستینگ گفته میشود. زمانی که شما از هاست اشتراکی استفاده میکنید فقط میتوانید در زمانهای محدود مزه جم محدود هاست استفاده کنید ولی اگر قصد دارید که بهصورت نامحدود محتوای خود را بارگذاری کنید باید از هاستهای اختصاصی استفاده کنید. همچنین برای استفاده از هاست باید بستهبندی آن را بدانید برای مثال دستهبندی هاستها بر اساس نرمافزارها و حجم آنها انجام میشود.
انواع مختلفی دارد که هرکدام از سیستمهای مختلف و سرورهای مختلف دارند و بهصورت کلی میتوانند سرویسهای متنوعی را در اختیار شما قرار بدهند. شما باید بدانید باتوجهبه اینکه فایلهای کدباز PHP و پایگاهداده MY SQL در هاستهای لینوکسی پشتیبانی میشوند. اما هاستهای ویندوزی با انجام تنظیمات و نصب نرمافزارهای مربوطه قابلیت پشتیبانی از این امکانات برنامهنویسی را علاوه بر زبانهای برنامهنویسی دیگر چون ASP و ASP.NET دارا هستند. در ادامه به این موضوع میپردازیم که امکانات هاست اشتراکی چیست.
توصیه میکنم حتما مقاله معرفی انواع هاست را مطالعه کنید.
امکانات هاستهای اشتراکی چیست؟
امکانات هاست اشتراکی چیست؟ با تمام این موارد که گفته شد هاستهای اشتراکی دارای مزایای بسیار خوبی هستند که شما اگر در ابتدای کار هستید میتوانید از آنها استفاده کنید و مشکلات خود را به حداقل برسانید زیرا تمامی کارها توسط شرکت انجام شده است در ادامه میپردازیم به اینکه هاستهای اشتراکی دارای چه ویژگیهایی هستند؟
برنامهنویسی هاست اشتراکی
حالا که به این موضوع پی بردید که امکانات هاست اشتراکی چیست با انواع امکانات آن آشنا میشویم. باتوجهبه اینکه برنامهنویسی بر اساس زبان php یا زبان ASP و ASP.NET است و پشتیبانی از این زبانها و همچنین امکان ایجاد دیتابیسهای My SQL و MS SQL در سرور از نکات مهم و قابلتوجه در انتخاب میزبان است که باید به این نکات دقت کنید.
اگر که نمیدانید افزونه وردپرس چیست و چه عملکردی را در سیستم مدیریت محتوا وردپرس دارد حتما مقاله مورد نظر را مطالعه کنید.
حجم هاست اشتراکی
حجم Disc space به مقدار حجمی میگویند که ارائهدهنده میزبان از دیسک سرورهای خود در اختیار شما قرار میدهد این فضا از چند مگابایت تا چند گیگابایت بر اساس نیاز متفاوت است و شما میتوانید از این حجم برای بارگذاری محتوای خود استفاده کنید. مجموع حجم محتوای ارسالی به سرور باید کمتر یا مساوی با فضای هاست باشد و شما بیشتر از آن نمیتوانید محتوا بارگذاری کنید.
محدودیت در انتقال اطلاعات
محدودیت در انتقال اطلاعات در واقع محدودیتی است که شما با آن مواجه هستید و نمیتوانید بیشتر از آن اطلاعات و محتوای خود را در میزبان بارگذاری کنید زیرا از طرف شرکت برای شما این محدودیت اعمال شده است. حتی یکی از نکاتی که میتواند حجم شما را زودتر پر کند تعداد بازدید سایت شما است زیرا هر بار که کاربران وارد سایت شما میشوند اطلاعات برای آنها ارسال میشود و بخشی از حجم شما در اختیار آنها قرار میگیرد که در نتیجه اگر بازدید از سایت شما بالا باشد حجم ترافیک شما زودتر به پایان خواهد رسید.
امنیت هاست
شما زمانی که از هاست استفاده میکنید باید بدانید که تمام وسایل امنیتی در آن رعایت شده باشد و این بحثهای امنیتی میتواند فاکتورهای جداگانه داشته باشد که شما باید بدانید که از طرف سرور سایت تمامی این اطلاعات برای شما تعیین شده است. همچنین شما بخواهید کیفیت هاست موردنظر را بسنجید میتوانید مشاهده کنید که چندین نفر روی آنهاست فعال هستند و در واقع دارند از حجم آن استفاده میکنند و حتی تعداد ایمیلها و ثبتنامها در هاست میتواند نشاندهنده این باشد که چند نفر در آن هاست در حال فعالیت و استفاده از حجم آن هستند.
مزایا و معایب هاست اشتراکی چیست؟
مزایا و معایب هاست اشتراکی چیست؟ شما زمانی که از هاست استفاده میکنید باید بدانید که تمام وسایل امنیتی در آن رعایت شده باشد و این بحثهای امنیتی میتواند فاکتورهای جداگانه داشته باشد که شما باید بدانید که از طرف سرور سایت تمامی این اطلاعات برای شما تعیین شده است.
توصیه میکنم برای شما که وردپرس چیست را ببینید تا دقیقا بدانید این سیستم چیست و چگونه کار میکند.
همچنین شما بخواهید کیفیت هاست موردنظر را بسنجید میتوانید مشاهده کنید که چندین نفر روی آنهاست فعال هستند و در واقع دارند از حجم آن استفاده میکنند و حتی تعداد ایمیلها و ثبتنامها در هاست میتواند نشاندهنده این باشد که چند نفر در آن هاست در حال فعالیت و استفاده از حجم آن هستند. برای اینکه بدانید مزایا و معایب هاست اشتراکی چیست در ادامه به این موضوع بیشتر میپردازیم.
مزایا هاست اشتراکی
اگر بخواهیم به مزایای هاست اشتراکی اشاره کنیم میتوانیم موارد زیر را مطرح کنیم:
۱_امکان تهیه پکیج کامل تعریف شده جهت میزبانی وبسایت و ایمیل
۲_راهاندازی سریع پس از خریداری پکیج
۳_مدیریت سختافزار و نرمافزار سرور بر عهده شرکت ارائهدهنده هاست
۴_عدم نیاز به پرداخت هزینه جداگانه جهت لایسنس برخی نرمافزارهای نصب شده بر روی سرور میزبان
۵_جهت راهاندازی وبسایتهای کوچک و متوسط بسیار مقرونبهصرفه
معایب هاست اشتراکی
در این بخش به بیان معایب هاست اشتراکی میپردازیم:
۱_میزان مصرف پردازنده، حافظه جانبی، فضای ذخیرهسازی اطلاعات، ترافیک ماهانه و… محدود و در چارچوب پلان
۲_مدیریت وبسایت تنها از طریق کنترل پنل ارائه شده از سمت سرویسدهنده هاست
۳_عدم امکان نصب نرمافزارهای دلخواه بر روی سرور توسط هر یک مالکین وبسایتها
۴_عدم دسترسی به سرور در سطوح مدیریت سیستمعامل
۵_عدم امکان افزایش منابع سرور مانند حافظه اصلی و یا پردازنده تنها برای یک وبسایت
اگر که نمیدانید قالب وردپرس چیست و چه عملکردی را در سیستم مدیریت محتوا وردپرس دارد حتما مقاله مورد نظر را مطالعه کنید.
چه تفاوتی میان هاست اشتراکی و سرور اختصاصی وجود دارد؟
الان که میدانید هاست اشتراکی چیست باید با تفاوت آن با سرور اختصاصی چیست. اگر بخواهیم برای هاست اشتراکی یک مثال را بزنیم شما را میتوانیم با یک مجموعه آشنا کنیم که تمامی ویژگیهای آن بین شما و تمامی افرادی که در آن مجموعه حضور دارند مشترک است و شما به یک اندازه میتوانید از تمام ویژگیهایی که وجود دارد استفاده کنید.
شما زمانی که تمام امکانات را بهصورت مشترک استفاده میکنید باید قوانین آن را هم رعایت کنید برای مثال شما میتوانید در ساعت مقرر وارد شوید و باید در ساعت مقرر خارج شوید و شما فقط اجازه دارید در بخشی که مربوط به شما است تمامی محصولات و ویژگیهای خود را در اختیار بازدیدکنندگان قرار بدهید و نمیتوانید از بخشهای دیگر استفاده کنید.
همچنین اگر مشکلی برای یکی از افرادی که در مجموعه فعالیت دارند پیش بیاید این مشکل میتواند شمارا هم تحتتأثیر قرار بدهد. اما اگر بخواهیم سرور اختصاصی را تعریف کنیم تا شما با آن آشنا شوید میتوانیم بگوییم که یک مجموعه اختصاصی است که تمامی قوانین آن را شما مشخص میکنید و هیچگونه محدودیتی را ندارید. شما میتوانید هر زمان که خواستید محصولات و محتوای خود را به نمایش بگذارید و هیچکس برای شما نمیتواند مشکلساز شود ولی شما یک محدودیت دارید و آن هم این است که باید مبلغ را بهصورت مشخص و در زمان مشخص واریز کنید تا مشکلی پیش نیاید.
شما بهصورت کلی با هاست اشتراکی و ویژگیهای آن آشنا شدید و معایب آن را نیز به همین ولی سرور اختصاصی بسیار میتواند مناسبتر باشد زیرا دارای امکانات بسیار فوقالعادهتری است. یکی دیگر از نکات مهمی که در مورد هاست اشتراکی باید به آن بپردازیم این است که این هاست توسط مدیر سرور اداره میشود.
در واقع شما مالکیت کامل نسبت به آن را ندارید پسزمینه مدیریت توسط سرور میتواند روی تصمیمات شما تأثیرگذار باشد و تنها شما نیستید که باید تصمیم بگیرید. در مقابل شما در سرور اختصاصی تنها مالک سرور هستید و تمامی تصمیماتی که میگیرد میتواند روی هاست شما تأثیرگذار باشد اما در این زمینه باید اطلاعات و دانش لازم را داشته باشید زیرا تصمیمات شما میتواند مؤثر باشد و اگر اطلاعات کافی را نداشته باشید شاید به ضرر سایت شما شود.
اگر که قصد دارید به نصب افزونه وردپرس بپردازید توصیه میکنم حتما مقاله مورد نظر را مطالعه کنید تا بتوانید نصب پلاگین وردپرس را انجام دهید.
مزایا و معایب سرور اختصاصی
همانند هاست اشتراکی که ویژگیها معایب آن را گفتیم میخواهیم مزایا و معایب سرور اختصاصی را هم بگوییم.
مزایا هاست اختصاصی
۱_ امکانات RAM، CPU، Hard Disk و…، به طور کامل در اختیار وبسایت
۲_ امکان استفاده از پهنای باند اختصاصی سرور
۳_ عدم محدودیت تعداد ارسال ایمیل و مشکل بستهشدن Sessionهای سایت در زمان بارگذاری وبسایت
۴_ امکان نصب و راهاندازی نرمافزارهای دلخواه بر روی سرور
۵_ امکان ارتقای منابع سختافزاری سرور با هماهنگی با شرکت تأمینکننده
معایب هاست اختصاصی
۱_ راهاندازی سرور سریع و آنی نبوده و نیاز به پیکربندی سختافزاری و نرمافزاری دارد
۲_ نیاز به دانش فنی مناسب جهت مدیریت سرور
۳_ در مقایسه با سرویس اشتراکی هزینه بیشتری برای خرید یا اجاره سرور اختصاصی نیاز است
هاست اشتراکی یا سرور اختصاصی؟ کدام برای ما مناسبتر است؟
اگر شما دارای یک سایت کوچک هستید و فقط میخواهید که محصولات خود را بهصورت محدود به فروش برسانید و در واقع فقط قصد این را دارید که در فضای اینترنت باشید میتوانید از هاست اشتراکی استفاده کنید زیرا مدیریت هاست اشتراکی بسیار آسانتر از و تمامی امکانات و مواردی که نیاز دارید در آن بهصورت یکجا در اختیار شما قرار گرفته است.
در مقابل اگر شما دارای یک وبسایت بزرگ از دید که تعداد بازدید آن بسیار زیاد است و نیازمند یک سایت عالی است نیاز دارید که از سرور اختصاصی استفاده کنید. شما زمانی که از سرور اختصاصی استفاده میکنید تمام مدیریت آن بر عهده شماست و هر تغییری که نیاز داشتید را میتوانید روی آن ایجاد کنید تا بهترین عملکرد را برای شما داشته باشد و برای اینکه بتوانید تمامی نیازهای خود را رفع کنید و بیشترین شخصیسازیهای را روی سایت خود ایجاد کنید میتوانید که از سرور اختصاصی استفاده کنید.
توصیه میکنم برای شما که دوره آموزش افزایش سرعت سایت بگذرانید تا بتوانید سرعت سایت خود را به بهترین شکل بالا ببرید.
جمعبندی
در این مقاله دانستیم که هاست اشتراکی چیست. همچنین خرید میزبان برای سایت یکی از کارهای سختی است که حتی اگر بهصورت حرفهای در این زمینه فعالیت کنید بازهم برای انتخاب هاست سایت خود با مشکل روبرو خواهد شد اگر اطلاعات کافی را در این زمینه نداشته باشید. ما امروز بهصورت کامل هاست اشتراکی و سرور اختصاصی را مورد بررسی قرار دادیم تا شما متوجه شوید کدام یک از این سرورها میتواند برای شما مناسبتر باشد تا تمامی نیازهای خود را از بین ببرید.
حال که دانستیم هاست اشتراکی چیست و موضوع هاست اشتراکی را شرح دادیم، تمامی ویژگیها و معایب مربوط به هاست اشتراکی و سرور اختصاصی را در اختیار شما عزیزان قرار دادهایم تا شما با بررسیهای لازم بتوانید بهترین تصمیم را برای انتخاب هاست برای سایت خود داشته باشید. امیدواریم توانسته باشیم به شما عزیزان کمک کنیم در صورت وجود مشکل و یا نظر میتوانید در بخش نظرات سایت کافه وردپرس با ما در ارتباط باشید.
پیروز و سربلند باشید.